• 19-05-2020, 22:57:00
    #1
    Merhaba arkadaşlar,

    Internetten bir ürün satarken hangi firmada dükkan açmak daha mantıklı? Komisyon ve artılar eksiler anlamında.
  • 19-05-2020, 22:58:22
    #2
    Komisyon ucreti tavsiye olarak paytr derim
  • 19-05-2020, 23:00:28
    #3
    Shopier: kurumsal olmayanların tercihidir, kurumsal olmayanlara kredi kartı ile satış imkanını api ve eklenti desteği ile sunan tek firmadır. Komisyon oranları diğerlerine göre yüksektir (%4,99+0,50krş)
    Paytr: ödemeler ertesi gün hesabına geçer genelde etrafımda bu firma tercih edilir.
    İyzico: ödemeler haftanın belli günleri hesabına geçer komisyon oranlarını ezbere bilmiyorum.
  • 19-05-2020, 23:04:50
    #4
    Platin üye
    Shopier: Türkiye'de resmi olarak ödeme alan, BDDK onaylı bir firma değildir. Bireysel kullanıcılar kredi kartı ile satış yapabilmek için genelde tercih ediyor. Birde uygun kargo fiyatları sebebiyle tercih ediliyor. Komisyon oranları yüksektir.
    Paytr. Sadece Şirketlere hizmet veren bir firmadır. Ertesi gün parayı hesabına aktarır. 2.35 komisyon oranı ile çalışmaya başlarsın. Ciro yükselirse biraz daha düşerler.
    İyzico: Ödemeleri 21 gün sonra yapar, %2.29 + 25 Kuruş gibi komisyon ücreti vardır.
    Moka: Kurumsal firmalara ödeme altyapısı sunar, Paytr gibi ertesi gün ödeme yapar. Komisyon oranları biraz daha makuldür. Ama henüz Paytr kadar yaygın kullanılmıyor.
  • 19-05-2020, 23:11:07
    #5
    #Sağlayıcı ^^
    Shopier : Hayatımda bu kadar kurumsallıktan çıkmış bir ödeme firması görmedim. Çocuk gibi işleri vardır, size sormadan müşterinize iade yaparlar. Siz haklı olsanız bile sikayetvar.com üzerine şikayet varsa tak diye iade. Ve komisyon oranları çok yüksek. Komisyon oranı: %4,99 + İşlem Başı 0.49 TL komisyon.) Ödemeler her hafta çarşamba yapılır.
    PayTr: Kurumsal bir firmadır, telefonlara her ne kadar bakmasalar da mail ile 15 dakika içerisinde cevap alabilirsiniz. Ödemelerinizi ertesi gün çekebilirsiniz. İlk üye olduğunuzda %2,79 komisyon oranı sunmaktadır (satış hacmine göre baya düşüyor). +Havale sistemi vardır tüm bankalardan ödeme alabilirsiniz havale ile. (%1 Komisyon mevcut.
    İyzico: Baya baya kurumsal firma + arkadaşınız gibi davranırlar her şeye yardımcı olurlar. Kendileri ile çalışma fırsatım olmadı aldığım duyumlar bu yönde. Ödemeleri 21 gün blokeli olarak yapar. Komisyon oranı: %2,29 + 0,25 TL işlem başı ücretlendirme. (Net değil artar veya iner)
  • 19-05-2020, 23:30:20
    #6
    Merhaba,
    Iyzico kurumsal bir şirkettir ve bir süre önce PayU tarafından satın alınmıştır. Kaynak. Saydığınız grup içerisindeki en kurumsal şirkettir. Şirket olmayan kişilerin belli standartlarda ödeme alımına izin verir ancak bunu bağlantı paylaşarak sağlatır. Yani, online tahsilat işlemini siteniz üzerinden yapamıyor olursunuz. Ancak, şirket olarak çalışırsanız, her şeyi yapabilirsiniz.

    PayTR, yeni nesilin ve özellikle gençlerin tercihidir. Ancak, kurumsallar çok ciddi görmedikleri için kolay kolay çalışmayı tercih etmezler. Daha çok, başka alternatif olmadığı için seçilir.

    Shopier bir ödeme sağlayıcısı değildir. Shopier, PayTR alt yapısı kullanan bir pazaryeri çözüm sistemidir. Ödeme alt yapısını, PayTR üzerinden sağlar, ve PayTR'ye yapılan tüm ödemelerle ilgili ona göre komisyon öder. Tutulmasının tek nedeni şirket olup olmadığınızı umursamamasıdır. Şirketi olan birinin tercih etmesi, hem Shopier'e hem de PayTR'ye ödeme yapacağı anlamı taşıyacağı için aşırı anlamsız olur.

    Muhtemelen Stripe, 2Checkout ya da PayPal Türkiye'de olsaydı, saydığınız şirketler hiç kimsenin tercihi olmazdı. Öyle ki bazı şirketler bu şirketlerle çalışmamak için hala bankalardan sanal pos alıyorlar. Tek gerekçeleri ise kurumsal kelimesini maksimumda yaşama beklentileri. Banka sanal posları, ciddi rakamlar konuşulduğunda komisyonsuz işlem yapabilir. Bu kadar ciddi rakamlar dönmüyorsa, PayTR iyi bir alternatif olabilir. Iyzico seçerseniz, 21 gün bloke yapmadıklarına emin olmadan seçmeyin. Komisyonu düşük olan yerler genelde paranızı daha uzun süre bloke altında tutmaya kalkışabiliyorlar.

    Umarım faydası olmuştur.
    Teşekkür ederiz