• 19-05-2020, 17:49:55
    #1
    2 Gün önce Bir Tv kanalında yarışma görseli gördüm. Hemen sosyal medya hesaplarını açtım. Sitemde yazısını yazdım. Kendi Tv Kanalı bile daha haber yapmamışken ben yaptım ve en başa oturdum. 2 gündür 50-100 hit geliyordu aramalardan. Bugün haberi çıkmış yavaş yavaş haber siteleri haberlerini paylaşmaya başladı benide 2. sayfaya attı google.

    Bu google'nin amacı nedir ? Ben herkesten önce yazmışım sırf onlar otoriter site diye neden en başa düşüyorlar direk. Niye direk News'e düşüyorlar benimde news kaydım var ve yazdığım her yazı 10sn içinde news panele düşüyor ve google'de index alıyor ama newsden gelen giden yok orası ayrı.

    Bu algoritma neye göre işliyor sen ilk yazsanda sana güvenmiyorum mu diyor yani...
  • 19-05-2020, 17:51:31
    #2
    PayPal + Wise + Revolut
    Konunun ilk yazma ile alakası yok bence kimin konusu daha cok ilgi alıyor ve cok tıklanıyor ise o konuyu yukarı alıyor google
  • 19-05-2020, 17:54:23
    #3
    yaklaşık 200 adet algoritma maddesi var.
  • 19-05-2020, 17:56:28
    #4
    Algoritma teoride basit. Çok yıllık bir site ve bu sitenin aşırı fazla ziyaretçisi var. Google diyor ki bu site güvenilir kullanıcılara doru bilgiyi sağlıyor bu site otoriter demek ki ben bunu ön plana çıkartmalıyım.Sizin siteniz de otomatik olarak arka plana atılıyor. Algoritması ile reklam yapan Google tam olarak içeriği ayırt etmekten bile acizdir. Doğru bilgiyi ayırt edecek yapay zeka algoritmasına hiçbir zaman sahip olmadı ve kısa süre içerisinde de olacak gibi gözükmüyor.Bu durumun da en büyük kanıtı Haberi vermeden haber harici 10 paragraf yazı yazan ve aptal galerilere yönlendiren haber siteleridir.
  • 19-05-2020, 17:56:34
    #5
    dnzfeneri adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    yaklaşık 200 adet algoritma maddesi var.
    Tabiki öyle ama direk 2 gün önce yazılmış bir konu google aramalardan hit alan siteyi sen git arkalara at. Ne bilim ya canım sıkıldı haberleri dönerse üstte kalırız sandık..