tdc adlı üyeden alıntı:
mesajı görüntüle
Wisecp Teması Niye Yapılmıyor ?
22
●838
- 27-04-2020, 17:18:45Üyeliği durdurulduYukarıdaki ekran görüntüsünü analiz etmediniz sanırım. WHMCS lisans ücreti, WISECP'den 25 DOLAR daha pahalı! Fiyat konusunda daha ne tür bir avantaj, imkân sağlayalım? Geliştiriciler için zaten çalışma yürütüyoruz. Herşey bir anda olmuyor ne yazık ki.
- 27-04-2020, 17:26:23Lütfen konunun baltalanmasını istemiyorum. Haklısınız dolar üzerinden satılıyor fiyatı yerli olmasına rağmen daha düşük olabilir mi ? Tartışılır..
Fakat adamlar koymuş ortaya ve onlara köstek olacağımıza yardımcı olalım. Wisecp zaten whmcs'den ucuz olduğunu belirtiyor..
Bence wisecp yöneticilerinin biran önce tema - eklenti gibi olayların üzerine düşmesi gerekiyor. Eğer maddi olarak imkanınız yok ise bizlere açın firmayı herkes bağış yapsın ( bağış yapanlara avantajlar sağlansın ).. Nacizane fikrim.. - 27-04-2020, 17:40:36Üyeliği durdurulduİnanın ülkemizden daha çok yurt dışından destek görüyoruz. Discord kazanılımzda olan kişiler zaten farkındadır. Bu nedenle yerli/milli konularının üzerinde durmuyoruz.OmerJS adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Geliştiricilerin ürettikleri ve üretecekleri her türlü ürünü Marketplace üzerinde yayınlayabilecekleri ve tüm dünyaya satış yapabilecekleri bir platform hazırlıyoruz. Ayrıca geliştirme çalışmalarında da her türlü konularda destek vereceğiz.
Size olayı şöyle özetleyeyim.
Ülkemizdeki geliştiricilerin %99'u whmcs modül eklenti üzerinde uzmanlaşmış ve bu pazarda bir yer ve düzen edinmiş kişilerdir. Bunları bir anda kurulu düzenlerini bırakın hadi WISECP ürünleri geliştirin demek kolay değil. Belkide hazır kurulu düzen ve pazarlarının kaybolmasını istemiyorlar. Çünkü Türkiye'de WISECP kullanımı ne kadar çok artarsa WHMCS pazarı azalır.
Fakat şu anda yabancı geliştiriciler kolları sıvamış durumda modül geliştirmekle uğraşmaktalar, bizim yerli geliştiricilerimiz birşeyler yapmasa da, eksik görülen tüm şeyleri yabancılar doldurabilir ve aslında onların potansiyellerini ellerinden alabilirler. Bizim amacımız aslında hem lisans satışları üzerinden gelir sağlamak hemde TÜRK geliştiricilerimizin üretecekleri tema, eklenti ve modüllerle yurtdışına satış yapmalarını sağlamak. Bu konuda yurtdışından bize çok talep geliyor yabancılardan fakat adam akıllı yönlendirebileceğimiz yerli geliştirici neredeyse yok gibi. Nasip kısmet diyelim.
- 27-04-2020, 17:50:44Üyeliği durdurulduLisans konusu tartışılır, WHMCS ile kıyas yapıldığında imkanlar tabi ki WHMCS'de daha fazla fakat fiyat bakımından eş değer versiyonunda ciddi bir fiyat farkı var. Ben, yerli üretim olmasından dolayı imkanlar az olsa bile WISECP seçtim ve 3 aydır kullanıyorum. Çok memnunum.idrisselvi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Fakat tema, eklenti, modül bakımından gerçekten eksikliğini hissediyorum WHMCS'nin. Hosting firması değilim ve bu özellikleri kullanmıyorum ama kendi kullandığım kısımlarda bile yeni modüller gerekiyor. Bundan da öte, tema lisanslarının aylık - yıllık olması gerçekten can sıkıcı. Bundan birkaç ay önce ben tek seferlik lisans diye hatırlıyordum temaları.Yeni bir güncelleme mi geldi de aylık - yıllık oldu. Lisans ücreti hadi kabulümdür fakat tema fiyatlarının aylık yıllık olarak güncellenmesi ve 300 liralardan 400 liralara zamlanması (bu şekilde hatırlıyorum eski fiyatlarını) düşündürdü.
Yakın zamanda yeni bir lisans daha alıp bu lisansımda farklı bir tema kullanacaktım fakat ikinci lisansımı WISECP yerine WHMCS'den yana mı tercih etmeliyim diye düşündüm. 14-15 dolar lisansa, aylık 44 lira da temaya vereceksem kafadan 150-160 lira masrafla başlıyorum aylık olarak. - 27-04-2020, 17:53:07Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.Size başarılar dilerim hocam.idrisselvi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Demek istediğimi anlayan anladı zaten. - 28-04-2020, 22:43:23Kesinlikle haklısın. Madem yerli ve milli neden dolarla? Bakın ucuz ya da pahalı olması açısından değil neden ülkemde TL olarak satılmıyor?XantibieN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 28-04-2020, 23:17:16Üyeliği durduruldubende onu demek istiyorum zaten, ucuz yada pahalı olabilir, masrafları çoktur çok emek harcanmıştır sonuçta arkadaşın ürünü emeği arkadaş verdi fiyat biçmekte ona kalır ama dolarla satılması benim için anlam dışı, eğer yerli ve milli diye reklam yapılıyorsa TL üzerinden satış yapılması gerekir.ozanak adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
