Herkese selamlar, hayırlı kazançlar.
Kız arkadaşım Felsefe okuyor ancak kendisi bana bir düşünce hakkında fikrimi sordu. Ben de felsefi olarak yorumlamayı başaramadım. Aşağıdaki cümle hakkında düşüncelerinizi bizimle paylaşır mısınız?
Cümle: Olanaklı, olanaksızın sınırında var olur. (Nietzsche)
Olanaklı iyilik olanaksızlık kötülüktür. Yani burada şu mu ortaya çıkıyor, iyilik kötülükten, kötülük iyilikten bağımsız düsünülemez.
Felsefe İle İlgili Bir Düşünce, Fikirlerinize İhtiyacım Var!
13
●178
- 16-04-2020, 00:49:30
- 16-04-2020, 00:55:05şimdi hocam iyilik kötülük kavramı yüzyıllardır tartışılan bir kavram iyilik kötülük yerine daha çok ahlaki olarak yaklaşılır meseleye bunun ilk çağı var ortaçağı var 17 18. yy felsefesi var ahlak felsefesi var yani iyilik kötülük olarak yaklaşılamaz konuya. cümle de kısacası köşeye sıkışan fare kedinin hesabı.
- 16-04-2020, 00:59:47Aynı tepkiyi verdim.Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 16-04-2020, 01:03:50İyiyi kötüden ayıran bir sınır vardır ve o sınırın bir tarafında iyilik bir tarafında kötülük yan yanadır. Yolda yürürken size çelme takan bir adam eylemi gerçekleştirdiğinde o kişinin kötü olduğunu ve sizi yerden kaldıran kişininde iyi olduğunu olayı yaşadığınızda anlarsınız. Kötü insanlarla karşılaştığınızda iyi insanların değerini bilirsiniz. Sonuç olarak "İyilik, kötülük topraklarında var olur.burakmehel adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle