Merhabalar, şuan kirada kaldığım ev sahibim bana şuan çok sıkıntı çıkarıyor, benle uğraşıyor yani kısaca.
O benle uğraşıyorsa bende onla uğraşacağım.
Telefonda konuşurken, vergi vermemek için depozitoyu elden alacağını, bankadan atınca vergi vermek zorunda olduğunu söyledi.
Depozitonun vergisini vermek zorunlu diye biliyorum.
Bunu kadına söylediğimde, vergiyi veriyorum vs yalan attı. Bu depozitonun vergisini verdiğine dair bir belge oluyor mu? Eğer böyle bir belge varsa ve kadın vermediği için atamazsa şikayet edeceğim.
Kısacası sorum şu, depozitonun vergisini verdiğine dair bir belge oluyor mu?
Depozitonun vergisi hakkında?
5
●140
- 31-03-2020, 16:08:35gelir vergisi beyannamesi vermesi gerekiyor diye biliyorum.
her ay mart ayında verilir bu beyanname, ortalama 12 ay için 1 kiraya takabül eder.
yanlış bilgi de olabilir net birşey söyleyemem ama muhakkak beyanname vermeli.
edit: depozito vergisi diye bir şey yok. Kira vergisi var. Depozito da bir nevi kira diye geçiyor sonuçta. - 31-03-2020, 16:35:02Kira kontratını göstererek damga vergisi ödemesi gerekir. cezası da var ödenmezse. sizde ödemeyi yaparken kira olarak ödeyin.
- 31-03-2020, 16:47:03Üyeliği durdurulduKirayı banka üzerinden kira olarak gönderiyorum. Ama depozitoyu elden verdim. Bunun da vergisini vermesi gerekirdi demi? Cezası var mı elden almasının.kasparov108 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 31-03-2020, 16:50:38Cezası yok ama size zararı var. Ortak banka hesabı açması gerek filan. Bu şekilde olsaydı çıktığınız gün ne kadar kira ödüyorsanız depozitoyu da o bedel üzerinden geri almanız gerekecekti. Şimdi 10 yıl sonra çıksanız verdiğiniz depozito yu geri alabilirsiniz.
Eski konulara bakarsanız o arkadaşın konusuna bakabilirsiniz. Bulursam bende atarım.