• 07-03-2020, 23:27:01
    #19
    Aslında mantıklı aylık kazanç X 10 bence çok idealdir.
    Ama serbest piyasa isteyen istediği fiyatı biçiyor. Yönetim el atarsa güzel şeyler gerçekleşebilir
  • 07-03-2020, 23:27:34
    #20
    Mantıksız bir öneri, mesela benim sitenin gelir aylık 3000 TL ben bunu kaca satmam gerek 100000 TL istesem yeridir

    Yönetim bir limit belirleyemez.
    Çünkü yönetim benim siteye ne masraf ve neler yaptıgımı bilemez...

    Mesela 10k hit aylık 20k getirisi olan site 10k TL den fazla veya aşagı olmamalı derse bu yanlış.. hani benim emeğim ,hani yaptıgım masraflar... gideri var bunu bence anlamsız bir öneri..

    Senin yapman gereken ilgilendiğin siteye teklif sunman tabi siteyi araştırdrmasını yaptıktan sonra..

    Valla 1k hiti olan siteye 10k ücrette isteyebilir, aylık 10 kişi hiti olanda 10k isteyebilir..


    Bunun bir çozümü sanmıyorum yok
  • 07-03-2020, 23:36:56
    #21
    Almayınca istenilen fiyat çok önemli olmuyor hocam. kişinin sitesine verdiği emek, yaptığı çalışmalar, domainin kalitesi, sitenin yaşı vs. gibi parametreleri düşününce güzel para edecek siteler de var, dediğiniz gibi 6-7 katı etmeyecek siteler de. bu nedenle kısıtlama getirilmesi doğru olmadığı gibi mantıklı da değil. Fiyatı tamamen alıcı kitlesine bağlı. 30-40 katı yazanlar zaten satamayınca fiyatı kırıyor.
  • 08-03-2020, 13:59:05
    #22
    Benim satacağım ürünün fiyatını kimse belirleyemez.
    Piyasayı ayakta tutmak için alt limit koyulur seve seve uyarım ama Max limit belirlemek nedir?
    Bakalım daha nasıl konular göreceğiz.
  • 08-03-2020, 17:27:11
    #23
    Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hicbir site aylik kazancinin 30-40 kati etmez hocam.
    Aylık 5 TL Adsense ile kazandıran site gayet edebilir. Bir siteyi sıfırdan 5 TL kazanca getirmekle 100 TL'den 105 TL'ye getirmek aynı mı? Ayrıca sadece kazanç odaklı bakmamak gerekiyor belki yanında lisanslı tema verecek, içerik verecek, ya da siteye bir sürü tanıtım yazısı almış olabilir. Ayrıca site vardır yıllardır sabit bir şekilde pasif gelir olarak kazandırıyordur, site vardır günlük içerik eklemeniz gerekiyordur.
  • 08-03-2020, 17:34:08
    #24
    1 yıl sabit 3k gelir getiren siteleriniz var ise 30k dan sınırsız alım yapılır(sadece adsense) ... Bakış acınız çok yanlış sokaktan toplanmıyor bu gelir getiren siteler veya bakkaldan alınmıyor.
  • 08-03-2020, 17:38:37
    #25
    Hocam alt limit olabilirde ust limiti sinirlayamazsin.sadece domain bile cok degerli olabiliyor.
  • 08-03-2020, 19:47:03
    #26
    Üyeliği durduruldu
    Mantıksız. İsterse 100 katını ister
  • 08-03-2020, 19:54:39
    #27
    Yarı komünisttik (taban fiyatlar var pek çok kategoride), tam komünist olalım istiyorsunuz yani

    Forumda üçkağıt, dolandırma, kandırmanın önüne geçmek için her şey yapılmalı. Satışlarda bazı standartlar belirlenmeli; eyvallah. Mesela "mail devredilmeden adsense satışı olmasın (sallıyorum bunu örnek olarak)". Ama alt ve üst fiyat belirlenmesini makul bulmuyorum. Mesela "adsense satışında taban fiyuat şu kadar" denmesi bana mantıksız geliyor. Aynı şekilde "tavan fiyat şu kadar" denmesi de benim ticaret anlayışıma göre mantıksız olur. Piyasa kendi içinde her zaman orta yolu bulur. R10 piyasasını speküle edecek bir webmaster çetesi olsa o ayrı, yoksa birkaç kişi çok yüksek fiyat istiyor ya da çok düşük fiyata veriyor diye piyasayı etkileyemez.

    Türkiye serbest piyasaya geçeli 35 seneyi geçti