• 18-01-2020, 21:38:49
    #1
    Arkadaşlar benim merak ettigim bir sey var.
    Bu onedio ve medium'da insanlar 1000-2000 hatta bazen 5000 kelimelik makale, liste yayinliyorlar. Bunun için herhangi bir odeme mi aliyorlar yoksa tamamen hobi mi? çok merak ettim bilgisi olan yazarsa sevinirim.
  • 18-01-2020, 21:42:42
    #2
    Onedio'nun enteresan bir çizgisi var. Ben de merak ediyorum sorduğunuz sorunun cevabını. Alakasız bir bilgi ama bir kaç yıl önce Onedio'da tanıtım yazısı yayınlatmak istemiştim 3500₺ istemişlerdi
  • 18-01-2020, 21:42:56
    #3
    Onedio'da ödeme alanlar var tabii ki ancak çoğu hobi ile oluşan şeyler.

    Ekşi Sözlük üzerinde girilen entryler ile örnek verebilirim en basitinden.
  • 18-01-2020, 21:48:53
    #4
    Necrols adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Onedio'da ödeme alanlar var tabii ki ancak çoğu hobi ile oluşan şeyler.

    Ekşi Sözlük üzerinde girilen entryler ile örnek verebilirim en basitinden.
    Az önce 3k+ kelimelik bir makaleye geldim, yazarı da yeni bir üye. Hobi içinse ve karşılığı yoksa çok garip çünkü uzun araştırmalar ve uğraşlar gerektiriyor. Aramızda onedio yazarı varsa detaylı bilgi güzel olur.
  • 18-01-2020, 21:50:13
    #5
    alicelen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Az önce 3k+ kelimelik bir makaleye geldim, yazarı da yeni bir üye. Hobi içinse ve karşılığı yoksa çok garip çünkü uzun araştırmalar ve uğraşlar gerektiriyor. Aramızda onedio yazarı varsa detaylı bilgi güzel olur.
    Sıkılınca yazmak iyidir hocam o yüzden şaşırmamak gerek böyle şeylere.
  • 18-01-2020, 22:49:19
    #6
    O süreçte bazı arkadaşlar içerik planlama ve üretme konusunda deneyim kazanmak ve portfolyo oluşturmak için kullanıyorlar. Malumunuz her şey para değil. Her verilen emeğin karşılığı maddi olmak zorunda değil. Cv yahut profesyonel profilinde content writer, author vb. ünvanlara sahip kişiler 100 kelimesini 2-3TL’den satmıyorlar.
    Sadece yazılı içerik üreterek çok ciddi miktarlarda para kazanan kişiler gördüm.
  • 19-01-2020, 00:05:48
    #7
    Konu hakkinda bilgisi olan yazarsa daha iyi olur arkadaşlar tahmini bilgiler ben de yürütebiliyorum zaten. "Her şey para için" diye bir cumle kullanmadim. Bir çok platform bulunuyor blog yazmak için, ve onedio blog platformu degil. İnsanlar haber yaziyor, içerikler yaziyor ve bunlari seo'ya uyduruyor. 5000 kelimelik içeriklerin bir çoğu minimum 3 gunluk arastirmalar ile yazilabilecek makaleler. Yani insanlar onedio'ya katki vermekten mi hoslaniyor? sanmiyorum oyle oldugunu. Onedio yazari varsa konuya yazarsa mutlu olurum.