• 13-01-2020, 09:12:11
    #1
    Merhaba 2,5 yıldır evimizde tekir cinsi erkek kedi besliyoruz. Geçen senelerde kısırlaştırdık. Evde sıkıldığı zaman kapıyı açıyoruz binada gezip geri geliyor. Özellikle geceleri sessiz olduğu için gece gidip geliyor. Bazen hiç gelmiyor bodrumda uyuyor. Her neyse biz buna alıştık, sorum bu değil. İki gün önce yine gitmişti. Geldi mi diye kapıya bakayım dedim iki tane kedi gördüm karşımda. Birisi bizim kedi, diğerini hiç görmedim. Muhtemelen soğuktan korunmak için binaya sığındı. Bizim kedide bunu görünce kaçmıştır yukarı, çünkü daha önce hayatında hiç kedi görmedi. O da bunu takip edip yukarı geldi diye tahmin ediyorum. Çok susamış, su ve mama verdim yedi biraz. Kedi dişi ve çok uslu bu arada. Eve girdi gezdi dolaştı sonra 2-3 saat kadar uyudu. Bizim kedi çok korkuyor yanına yaklaşmıyor. Yaklaşırsa ya garip sesler çıkarıyor ya da tehdit ediyor. Dişi kedi hiç tepki vermiyor tamamen tepkisiz. Öyle bakıyor ve geziyor etrafta. Dişi kedi gece 2-3 gibi gitmek istedi. Kapıyı açtım gitti. Sabah işe giderken baktım oralarda dolanıyor. Bizim aşağıda tavuk satan yer var. Muhtemelen onlar besliyor, çünkü bayağı iri ve tombul bir kedi. Mamadan da yememişti, tavuk ve kıyma yedi. Dün gece eve dönerken baktım yine oralarda dolanıyor. Çağırdım geldi hemen. Binanın kapısını açtım direk koşa koşa bizim eve çıktı. Yine çok susamış su içti bol bol. Sonra gitti koltuğa uyudu. Bizim kedi tabi bunu görünce saklanıyor, gidene kadar çıkmıyor veya rahat hareket edemiyor. Gece uyurken yüzüme gelmiş, yüzümü yalıyor dişi kedi. Sevdim biraz guruldadı, masaj yapmaya başladı. Sonra geldi yüzümün yanına yattı uyudu. 5-6 gibi kalkmış etrafta dolanıyordu, sesi çıkmıyor genel olarak. Biraz miyavladı, uyandım. Balkonun kapısını açtım (kedi kumu balkonda) tuvaleti varsa yapsın diye. Baktım aşağıya bakıp duruyor. Sağa gidiyor sola gidiyor atlayacak gibi oluyor. (3.kat) Bende aşağıya mı gitmek istiyor diye dış kapıyı açık bıraktım. Evde biraz dolaştı çıktı gitti. Şimdi benim sorum bu yaptığım doğru mu? Bir yandan evdeki kedi huzursuz oluyor diğer yandan dişi kediyi eve alıştırmış oluyorum. Soğukta kalmasına gönlüm razı olmuyor. Sizce ne yapmalıyım?
  • 13-01-2020, 09:16:04
    #2
    Sizin kedi kıskanıyor olabilir evin tek sahibi o iken başka biri geldi eve kondu gözüyle bakıyodur Zamanla alışacaklardır bence birbirlerine
  • 13-01-2020, 09:17:34
    #3
    Alıştırmak istersen alışırlar ama temel olarak eve gelen yeni kedi varolan kediye bir tehdit gibi oldugundan ilk zamanlar hoş karşılamaması normal, rekabet görüyor hayvan, senin evin varolan kedinin alanı
    yeni biri gelince paylaşmak istemiyor kıskançlık kaygı oluyor. besleyeceksen alışırlar bence. 2 kedi zor olabilir.

    bizim kedide cok çıkıyor koridora ama yüksek katta oldugumuzdan öle bodruma falan inme şansı yok.
  • 13-01-2020, 09:18:33
    #4
    Merhaba,

    Her ne kadar veteriner uzmanlığı gerektiren konu olsa da, tecrübelerimden yola çıkarsak kedinizin sosyal bir kedi olmamasından dolayı saklandığını söyleyebilirim. Sadece insanlarla değil, farklı hayvanlarla iletişim halinde olmadığı için bile onları yadırgıyor olabilir. Bunun maalesef şıp diye çözümü olmuyor. Biraz süre geçmesi lazım, bu süreçte eğer iki hayvanı da evinizde besleyecekseniz ikisine de aynı değeri verdiğinizi gösterebilmeniz lazım. Tabi hepsinden önemlisi, kedi hocam bu. Az biraz manyak hayvan Zamanla alışacaktır.
  • 13-01-2020, 09:35:58
    #5
    Kedinizin bu tavrı normal kabullenmeyebilir, tüm kediler aynı tavrı yapıyor. Bu kış günlerinde diğer kediyi gece alıp sabah bırakmanız doğru bir davranış.
  • 13-01-2020, 09:36:38
    #6
    Genç çiftleri biraz yalnız bırak .
  • 13-01-2020, 09:43:30
    #7
    Bendede bir belcika kurdu var 2 yaşında. Sonra bşr golden cinsi yavru köpek getirmiştik. Ama belcika kurdu onu her gördüğü yerde saldırmak istemişti. Bunu veterine sorduk. Bize vermiş oldugu cevap şuydu. Hayvanların kendi yaşam alanları olurmuş bunları kendileri belirlermiş. Bu yaşam alanşarına bir başka hayvan girdiğinde huzursuz olurlarmış ve saldırgan olurlarmış alanlarını korumak için. Sizin yaşadığınız problem bundan kaynaklanabilir. Siz anladığım kadarı ile diğer kedinin dişarıda kalmasından rahatsız oldunuz. Sorununuzu o binanın dışına bir yaşama alanı da o kedi için yapabilirsiniz.
  • 13-01-2020, 10:25:15
    #8
    Yorumlar için teşekkürler. Yalnız 3 ay sonra kendi evime taşınacağım. Oraya da yavru kedimiz var onu götüreceğim. Kısmet olursa bu dişiyi de götürmek istiyorum çok tatlı kerata bizimki agresif olduğu için kendini sevdirmiyor.

    Kedi sahiplenmeyi düşünen varsa dişi kedi tavsiye ederim kesinlikle. 4 5 tane erkek kedi tanıdım çok başına buyruk oluyorlar ve yaramaz
  • 13-01-2020, 10:26:55
    #9
    Alışıyorlar endişelenme