Merhabalar, muhasebecimle aram pek iyi değil zaten değiştiricem. Bugün aradı 1500 tl defter tastik ücreti talep etti .
6 aydır şirketim (LTD) açık durumda , Son 4 aydır satış alış yok açıkcası , ilk aşama şirket kurduğumuz için pek bi girdi çıktı olmuyor.
Bu ücret hakkında bilgim hiç yok yardımcı olabilirmisiniz ? Nedir ? Fazla mı istiyor ? Vesayre firması olanlar kendilerinden istenen ücretleri söyleyip yardım edebilir mi?
Defter Tastik Ücreti Adında Muhasebecim 1500 TL istedi ?
15
●979
- 21-12-2019, 05:29:40Üyeliği durduruldu
- 21-12-2019, 05:52:09Üyeliği durdurulduŞahıs firması ile, Şirket firması arasında ortalama % 50 fiyat farkı var bilginiz olsun. Yani şahıs firması olarak defter tastik ücreti 400 TL iken, Şirket firması olarak bu rakam ortalama 1200-1400 TL arası değişiklik gösterir. Başka bir muhasebeci arkadaş ile görüşerek bu soruya çözüm üretebilirsiniz. Fiyat da faiş bir rakam yok ancak sizin belirtmiş olduğunuz gibi ltd olmanızdan ötürü fiyat bu şekilde.
- 21-12-2019, 06:31:45Defter tasdik ücreti, muhasebecilerin deyimiyle "defter kapatma" olarak da kullandığı yeni yıla geçiş evresinde muhasebesel harcamalar için talep ettiği ücrettir. Şahıs şirketleri için bu tutar 450-500 TL civarı talep edilirken, limited şirketler için 1050-1500 arası ücret istenmektedir. İlden ile de değişiklik gösterdiği oluyor.
Aşağıdaki resim İstanbul için dernek tarafından paylaşılan ücretlendirmeyi gösteriyor.

- 21-12-2019, 08:31:04Bu maliyetler azalacak yildan yila. Hala noterden kagit defter tasdik ettiriliyor ve boşuna ek maliyete katlanmak zorunda kalıyor şirket sahipleri. Elektronik defter ise cok yaygin olmadığından, yazilim şirketleri program ücreti, entegrasyon ücreti, defter saklama ücreti adi altinda paralar aliyor. Rekabet e-deftetde cogaldikca maliyetler azalir.
- 21-12-2019, 08:51:271 ay önce şahıs şirketi kurdum. Benden de 1. 200 TL istendi. Benim muhasebeci biraz pahalı onu biliyorum. Ama Ltd için sanırım normaldir.
Aktif çalışan bir başka şahıs şirketi için 1.800 istemişler 1.600 e indirmiş pazarlıkla. Biraz pazarlık yapabilirsiniz bence.
ASUS_Z01RD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
