• 13-11-2019, 11:41:35
    #19
    Kullanabilirsin. Güncel ve yakın zamandaki donanımları win10 otomatik tanır.
    %80 verim alabilirsin
  • 13-11-2019, 11:54:53
    #20
    kuyuto adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    arkadaşlar diyorumki 1 tb ssd alsam bu diskede kutu bağlasam harici disk içinede win 10 kursam her gittiğim yerdeki bilgisayar usb ile bağlanıp bios'danda bu usb'yi göstererek kendi bilgisayarımmış gbi açıp içindeki programları dosyaları vb kullanamazmıyım ? kendi bilgisayarımı cebimde taşıyamazmıyım ?
    Windows to go ile mümkün hocam. Mümkün değil diyenler Pm atsınlar özelden onlara 2 yıldır ne kullandığımı göstereyim. Harici cihaza workspace oluşturmuş oluyorsun. Programların evrakların hepsi orda. Başka bilgisayara taktığında taktığın bilgisayarın drriverını kullanıp senin program ve dosyalarınla işlem yapabiliyorsun
  • 13-11-2019, 12:28:41
    #21
    Aramızdan ayrılanlar...
    Herkes güzel cevaplar vermiş yaklaşık 7 yıldır kullandığım fakat geçen sene itibari ile laptop kullanımına ağırlık verdiğim için artık kullanmadığım sistemi sizlere anlatayım.

    Ofiste masaüstü bilgisayarım 7/24 aktif , ortalama 40 dakika kadar kesinti durumunda tutması için bir güç kaynağı, Chrome Uzaktan Masaüstü, anydesk veya alternatifi bir uzak masaüstü bağlantısı programı.

    Acil bir durum olduğu takdirde telefondan dahi bilgisayara bağlanabiliyorsunuz. Skype vb. programlar mevcut bilgisayarda açık olduğu için tüm dosyalar tek bilgisayarda takibi kolaylaştırıyor.
  • 13-11-2019, 23:52:46
    #22
    https://www.raspberrypi.org/products...-pi-4-model-b/
    öneririm cebinde bilgisayarınla dolaşırsın her zaman
  • 14-11-2019, 00:02:00
    #23
    Üyeliği durduruldu
    Windows 10 sürücü sorununu kendisi otomatik olarak çözüyor.

    Ana bilgisayarımda ki ssd'yi donanımsal olarak tamamen başka bir bilgisayara taktığımda sorunsuz olarak işletim sistemi başlamıştı.

    Sadece ilk başlangıçta 1-2 dakika windows ayarlanıyor gibisinden bir yazı çıktı sonra tamamen sorunsuz çalıştı.

    Bir süre sonra 100'lerce gereksiz sürücü işletim sistemin içerisinde olacağı için belki ileri aşamalarda sorun çıkartabilir.
  • 14-11-2019, 00:03:11
    #24
    Raspi vs dusunuyorsan. Orangepi tavsiye ederim.
    Evde ofiste aktif pc varsa chrome rdp ile baglanir kullanirsin.
  • 14-11-2019, 08:45:13
    #25
    kuyuto adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    arkadaşlar diyorumki 1 tb ssd alsam bu diskede kutu bağlasam harici disk içinede win 10 kursam her gittiğim yerdeki bilgisayar usb ile bağlanıp bios'danda bu usb'yi göstererek kendi bilgisayarımmış gbi açıp içindeki programları dosyaları vb kullanamazmıyım ? kendi bilgisayarımı cebimde taşıyamazmıyım ?
    Raspery pi işinizi çözer hocam. Harici harddiskte her pc farklı donanıma sahip olacağı için sorun yaşarsınız.
  • 14-11-2019, 13:13:25
    #26
    Güzel konu olmuş harika fikirler var. 🙂