Ne çok şeker hastası varmış ya. Bunun nedeni belli. Tükettiğimiz gıdalar ve hareketsiz yaşam.
6 sene önce ben ilk öğrendiğimde doktor Türkiyede her 10 kişiden 3ü şeker hastası demişti. Şeker hastası olmasan bile bunu tetikleyecek birçok etken var. Herşeye çare bulan tıp bu hastalığa karşı sessiz, kesin sonuç verebilecek bir ameliyatı yok, şuan mevcut bikaç ameliyatta da ameliyattan sonra normal insanlar gibi abur cubura şekere abanamıyorsun, sadece ilacı bırakıp yediğine içtiğine dikkat ediyorsun.
Yani şeker hastası oldun ameliyata almamız lazım veya işte pankreas nakli falan öyle bişey yok. İlaçlarla veya insülinle yaşamını sürdürüyorsun, müthiş bir para dönüyor.
Spor yaparak ve yediğine içtiğine dikkat ederek ilaç kullanmadan bu hastalığın önüne geçmek mümkün ama öyle de olmuyor insan biyere kadar dayanabiliyor.