Dogo Argentino besleyenler yada beslemiş olanlar bakabilir mi ?
14
●518
- 24-09-2019, 14:32:36Bende öyle duyum hocam ama net bir bilgi arıyorum.kahn0650 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Neden öyle diyorsunuz hocam bebek gibi köpek çok tatlı büyüyünce de nasıl büyütülürse öyle olur kanısındayım benMisafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 24-09-2019, 14:38:08bu nasıl bir caniliktir hocam çöp mü atıyorsunuz can o canMisafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
rahatça gezdiremezsiniz çook ön yargı var size önerim şuan küçükken parklara götürün çocuklarla oynatın sosyal bir köpek olsun eğitim konusundada yettiğini düşünmüyorsunuz bir uzmandan destek alın çünkü bu ırk köpeklerde hayır komutu çok önemlidirdogan500 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle - 24-09-2019, 14:40:39dogo melez cins bir köpek. arjantinli bir doktorun yanlış hatırlamıyorsam 20 farklı cinsin birbiriyle melezlenmesinden yaptığı bir cins diyelim. domuz avı için kullanmaktı tek amacı. köpeğin huyları çok ilginç. sevecen, sadık, korumacı, güçlü, inatçı(pitbull gibi değil inatçılığı), akıllı ve obur.
çip taktırırsan, dışarı çıkartmayacaksan bir sıkıntısı yok. yalnız bu köpek ortalama 1 - 2 dönümlük yerde bakılması gerekiyor, küçük bahçeli, apartman dairesi gibi yerlere uygun değil. büyüdüğünde sivas kangalı boyuna erişecek bu köpek. o kasların devamlı yorulması gerekiyor. yoksa köpek hırçınlaşmaya başlar ve en kötü yanı da üzülmesi. kangal gibi bu köpek üzüntüye gelemiyor. küsebiliyor. hoş kangal gibi küstümü yüz vermeme yok ama yinede küçük yerlerde bakılmalık bir cins değil bu. yerin büyüktür,çevresi ıssızdır ne bileyim güvenliğe ihtiyacın vardır ve her gün ilgi vereceksen bakın. yoksa böyle bir yere verin.
antalyada yaşarken bir veterinerin orada dişisini görmüştüm. erkeğine göre biraz daha küçük ama arkamı döndüğümde omzuma patilerini koyduğunda yere çöktürmüştü direkt. 1.83 boy var hesapla ordan boyunu. agresifliği bir pitbull ya da rottweiler gibi değildir. acı eşiği çok yüksek. bir çocuk ya da bebek elleriyle sıktırsa yüzüne bile bakmaz acıdı diye. bu köpeğin çocuklara karşı aşırı bir sevgisi var misal. bu antalyada gördüğüm böyleydi. veletler üstüne biniyor, tokat atıyor elleriyle sıktırıyor falan ama köpekte tık yok.
uzun lafın kısası yerin çok geniş değil, devamlı ilgilenecek, eğitimini verecek, gezmesini kısıtlamayacaksan besle. yoksa gerçekten diyorum bunları yapabilecek birine ver. - 24-09-2019, 19:08:26At gitsin derken devletin kurumlarına versin manasında söyledim sokağa atsa daha çok zarar verir millete bu tarz cinsleri ne kadar iyi yetistirirseniz yetiştirin uysal bir hayvana dönüşmez. Tabi gidip golden besleyin demiyorum bir sürü güzel ırk var nedir bu pitbull dogo vs gibi cinslere sevdanız anlamış değilim.CanKzlsn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 24-09-2019, 20:11:55Devam ettikçe batırmışsınız malesef,Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
devletin kurumlarına verdiginde tam olarak ne olacak ? orada evdekinden farklı mı olacak acaba ?
kesin bi yerde zehirlenecek yada başka türlü bir işleme tabi tutulacak.
Köpekler sürüler halinde yaşarlar doğada, ve eğer siz o sürünün bir parçası yada lideri olursanız köpeginizi daha rahat egitebilirsiniz.
en küçük köpek cinsi ile en büyük köpek cinsi arasında en ufak bile fark yoktur.
tümüyle köpek tavırları takınırlar.
pitbull köpekleri kötüdür , golden (ki saçma bir isim golden) retriever iyidir gibi bir algı tümüyle saçmadır.
siz köpeginizi nasıl büyütür ve yetiştirirseniz o size öyle döner.
daha basit anlatmak gerekirse ;
eğer evladınız bütün gün tekmeler, küfreder, iter kakarsanız
sonunda gelir size aynısını yapar.
kaldı ki çocuk bir gün konuşur, köpekler bu şansa sahip degiller.
bilmem anlatabildim mi ? - 25-09-2019, 11:37:17Anlatamadin tabii ki köpeklere insan muamelesi mi yapıyorsun hayvanlar iç güdüleri ile hareket eder.osawashere adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ayriyetten ben saldırgan bir golden yada uysal bir pitbull görmedim şahsen iç güdüleri gereği mümkün değil her köpek aynı lafına kesinlikle katılmıyorum.