Selamlar. Üniversite kaydı için gerekli olan belgeler bölümünde şu ibare yer alıyor:
Milli Savunma Bakanlığı Sorgulama Sistemince Askerlik Şubesine yönlendirilenlerden Askerlik çağına gelmiş öğrenciler için ilgili askerlik şubesinden alınacak bir fakülte veya yüksekokula kaydolmasında askerlikçe bir sakınca olmadığına dair belge.
Askerlik şubesine yönlendirilmedim ama sağlık ocağında muayene oldum. E-devletten askerlik durum belgesi sorguladığımda ise şöyle diyor:
AŞAĞIDA KİMLİĞİ YAZILI YÜKÜMLÜNÜN 18/07/2019 TARİHİNE KADAR ASKERLİK İLE İLİŞİĞİ YOKTUR. ERTELEME NEDENİ : SINIF VE TERTİBAT BEKLİYOR
Şimdi askerlik şubesine gidip belge çıkartacak mıyım yoksa gitmeme gerek yok mu?
Biri Şu Konuyu Aydınlatsın
6
●5.066
- 15-08-2019, 00:11:09
- 15-08-2019, 00:12:38yaşınız askerlik yaşındaysa sanırım tecil ettirmeniz gibi bir belgede bahsetmişaosmanergen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 15-08-2019, 00:20:34Devlet üniversitesiyse belgeyi genelde istemez. Siz yinede istenilen belgeleri çıkartıp hazırda tutun.
- 15-08-2019, 00:36:2918/07/2019 tarihine kadar diye yazması da anormal. Bilgi güncellemesi gerekli galiba, sınav sonuç belgesiyle şubeye gidin, evragi alın, kayıttan sonra tekrar öğrenci belgesiyle gidin, öğrenci işleri gönderiyor ama aksama yada gecikme olursa para cezası çıkar hemen.
Tecil ettirebilirsiniz önce şubeye gidin ama. Yaş hakkı varsa daha çabuk olur hatta
Hadsbecs adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle