Fethiye, Kuşadası, Bodrum, Didim, Dikili Sarımsaklı Hangisine Gitmeliyiz ?
35
●1.294
- 18-06-2019, 07:32:32sanırım sarımsaklı olmazsa didime gideceğiz hocam. Didim seçeneği aklıma yatmaya başladıSigma adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
https://onedio.com/haber/sadece-tati...-20-sey-307244 yazıyı okuduktan sonra didimi de sildim. Sanırım bize yine sarımsaklı yolları görünecek - 18-06-2019, 09:58:24KAŞ
Şöyle söyleyeyim, Patara ve Kaputaj(Güzel ancak Wc/duş yok) için aracınız olursa iyi olur. Ancak dolmuşla da gidebilirsiniz. Kaş Merkez küçük ve nezihtir. İlk gün için gün batımını Tiyatro'da izleyebilirsiniz (free).
Deniz gideceğiniz ilk günlerde küçük çakıl, büyük çakıl veya kaş campingin(giriş ücretli, ancak içeride içecek vs. aldığınızda giriş ücretinizden düşülür. Yani 25 TL giriş ücreti verip, 25 TL içecek alırsanız içeceğe para vermezsiniz.) plajına gidersiniz. Buralara yürüyerek rahatlıkla gidersiniz.
Üçüncü gün akşam bir şeyler içmek isterseniz ve yine gün batımı olsun derseniz, limanın hizasından dümdüz gittiğinizde "Dejavu Pub"var. Yemek yiyelim dersenizde Dejavu'nun bitişiğinde meyhane mevcut. Gün batımı bu iki mekanda efsane görünür.
Et tüketecekseniz en azından 2-3 gün önceden rezervasyon yaptırarak Zaika Ocakbaşı'na gidin. Kaş'ın en ünlü ocakbaşıdır ancak fiyatları gayet uygundur. Zaika dışında da Efendi diye bir mekan var yine liman yolu üzerinde solda kalıyor. Burada güveçte köfte ve balık tercih edebilirsiniz.
Öğle aralarında çok para harcamayalım atıştıralım diyorsanız da bulunmaz nimet Kaş Belediyesi'nin çay bahçesi mevcut. Yeri efsanedir tam meydanda denizin karşısında; çay 1.5 TL, Tost 6-10 TL, Köfte Ekmek 12 TL gibi cuzi fiyatlar.
Kolay vize ile Meis Adası'na rahatlıkla geçebilirsiniz, Yunan tavernaları vs. takılabilirsiniz.
Döndüğünüzde kaş merkezden takalarla yarımadaya gidebilirsiniz, burada da 4 tane plaj vardır.
Bu yazdıklarımın hepsi Kaş'ta yürüyerek, araç ihtiyacı olmadan yapabilecekleriniz. Diğer ilçeler;
_______________________________
Kemer: Denizi efsanedir, temizdir, taşlı plajdır. Neredeyse tüm plajları mavi bayraklıdır, deniz için tercih edebilirsiniz. Ben genellikle sadece yüzmek için gittiğimde giderim, günübirlik gidip dönülür. Standart bir tatil yeridir.
Alanya: Süregelen belediyeciliği nedeniyle ÇÖP, Kleopatra plajına kesinlikle gitmiyorsunuz can sağlığınız için. Liman için atılan betondan dolayı denize giren yer yosunlu düz beton, dalga varken dalgalar kuvvetlidir. Özellikle kadınların dalgayı yedikten sonra kafayı gözü taşa çarpma olasılığı yüksek.
Ölüdeniz: Paragliding vs. yapmayı düşünüyorsanız gidin, fiyat olarak pahalıdır. Denizi yine sizi tatmin edecektir.
Olympos/Çıralı: Güzeldir, sakindir. Gençler ve hippiler birkaç yıldır doldurmaktalar, ancak 10 gün gibi bir süre sıkıcı gelebilir. Ev bulamazsınız, bungalowlarda kalabilirsiniz. 2 kişi ücreti 200-250 TL aralığında tutar bu sezon.
Didim ve Kuşadası: İkisine de gideceğime Kemer'e giderim, gittiğime değer.
Bodrum: Gereksiz pahalı.
Antalya çevresinde sormak istediğiniz yerler varsa yine cevaplarım, kamp ve pansiyon şeklinde de hemen hemen her yere gittim/gidiyorum. - 18-06-2019, 18:12:586 sene kuşadasında yaşadım gidip tatil yapılcak bir yer değil. Didimde öyle aynı şekilde. Muğla taraflarına gidin hocam
- 18-06-2019, 18:25:21Kuşadası, Bodrum insan açısından, insanlık açısından bitik yerler. Adım atacak yer bulmanız bile zor olur. Fethiye nispeten öyle, onlara yakın. Bence gittiğiniz yer iyi. İlaveten Didim, Dikili olabilir. Diğerlerine göre daha masumdur. İzmir'den Marmara'ya kadar kasabalar da değerlendirilebilir. Yabancı turizme ne kadar az açılmış ise o kadar makul olur gideceğiniz yer. İzmir çevresi de düşünülebilir. Bildiğiniz yerde sürprizlerle karşılaşma ihtimaliniz düşük olur, sürprizler aile çoluk çocuk beraberken çok can sıkıcı olabilir.
- 18-06-2019, 18:26:16Didim Altınkum Sarımsaklı'yı ikiye katlarTsubaki adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 18-06-2019, 18:28:03bilemedim hocam yorumlar genelde olumsuz.Yine sarımsaklıya gidecez bu gidişlePython7 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle