• 22-05-2019, 23:37:43
    #19
    Polis supheli gordugu takdirde 48 saat gozaltina alma yetkisine sahiptir arkadaslar, 48 saatin sonunda savci gerekli gorurse savciliga cikar yoksa hastane raporu sonrasi serbest birakilir, yakalama vs vs karara illa sart gozuyle bakmayin..
  • 22-05-2019, 23:38:56
    #20
    Bi ara kadıköy'de aynı şekilde arkadaşımı aldılar.. çalıntı telefonu satın aldığı için alıp götürdüler. Diğer gün çıkıp gelmişti. Çalıntı olduğundan haberi yok tabi.
  • 22-05-2019, 23:43:05
    #21
    mersinli07 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    nerde görev yapıyorsun? adliye birim? madem 10 yıldır yapıyorsunuz adli personel kimliğini gönderirmisin
    İkametgah da lazımmı 😀
  • 22-05-2019, 23:54:42
    #22
    Polis asayiş çevirmesinde yakalama veya zorla getirme kararı olmayan birini öyle mahkemede açık dosyası var diye göz altına alamaz. Üç ihtimal var. Birincisi hazırda bulunması gereken bir duruşmaya gitmemiştir ve hakim zorla getirtme kararı vermiştir, bu durumda alınır, duruşmaya çıkartılır ki bu bir tutuklama değil. O da gece falan olmaz pek yani. İkincisi kesinleşmiş bir cezası vardır, mahkeme falan bitmiştir, yasal süreç tükenmiştir, temyiz yolu falan yoktur veya süresi bitmiştir, o cezanın yatırılması için yakalama kararı çıkar. Bu durumda polis zaten orada seni sabah cezaevine götüreceğiz de demez, ani bir kaçma şüphesinden dolayı yumuşak bir şey söyler, hakkında dolandırıcılıktan su duyurusu var, hırsızlık malı almışsın, bir ifadene başvurulacak...falan. Üçüncü ihtimal ise davası açılmış ya da dava hazırlığı aşamasında savcı ifadesine başvurmak üzere bir kişinin getirilmesini isteyebilir (süreci uzatmamak ya da gelmeme şüphesine binaen suçun önemine göre), ancak bu durumda yine öyle geceden falan alınmaz, ya gündüz alınıp direk işlem yapılıp savcılığa götürülür ya da gece veya haftasonu nöbetçi savcılığa çıkarılır.

    Bir ihtimal üzerine polis kimseyi alıp gece karakolda tutmaz... Ağır bir durum yoksa. Ağır bir durum olsa zaten arkadaşınız bilir. Benim bildiklerim bu kadar.