bedelli askerlikte tatanoz aşısı zorunlu mu
30
●5.606
- 23-04-2019, 02:17:11Komutanın emrine bağlı olmasına rağmen sıkı kontrol olmadığı için sorduklarında aşıya gittiğinizi söylersiniz olur biter.
- 23-04-2019, 09:22:28Takım çavuşu olarak askerlik yaptım. Bedelli askerlere eğitim verdim. O yüzden kesin bilgidir, zorundasınız derler ama öyle bir zorunluluk yok. Aşı olmak istemiyorsanız kendi isteğinizle aşı olmadığınıza dair bir dilekçe yazmanız gerekir.
Not:Askeriyede yapılan tetanoz aşısından sonra sol kolunuzun üzerine yatmayın. Ağrısı, üzerine yattığınızda 2-3 ay devam ediyor. - 23-04-2019, 11:46:28Ocakta 1. Komando Eğitim Tugayı Manisa da yaptım. Kimse sorgulamamıştı olduk geçtik zaten kabulde üst tarafı komple soyundurdular hem gözle kontrol hemde hekimlerin bir kaç sorusu oldu, üst yokken hemen aşıyı girişte olduk. Bir kaç gün ağrı oluyor arkadaşın dediği gibi üstüne yatmamak yararlı olur. Şöyle de bir durum var bizim orada ranzaların kat araları dar olduğundan biri kafasını delmişti.
Psikolojiden midir bilmem ama ilk 2-3 gün kafamı toplayamadım, isim gibi şeyleri akılda tutamıyordum kafa sonradan yerine gelmişti. - 23-04-2019, 20:41:30Bize kayıt esnasında aşı olmak istiyormusunuz şeklinde sordular ve olmak istemeyene form doldurttular. Ama sonra tüh unuttuk ayağına son günlerde aşı olmak isteyenleri ayırdılar. Askerlik bittiği için onlarda olmadı. Aşı olayı yalan oldu. Duyumlarıma görede bazı yerlerde zorunlu patır kütür aşı yapmışlar. Herhalde bu bölüğe bağlı olarak değişiyor.
- 23-04-2019, 22:36:57yandık o zaman benimki sakarya ne yapalım panik atağım var ama gözümüzü kapatacağız artıkTeMoNDe adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle