Anket Klavye tipi ?
Toplam Katılımcı Sayısı: 89
Klavye tipi ?
Q
%89,89 (80 Oy)
F
%10,11 (9 Oy)
  • 09-04-2019, 08:59:03
    #10
    Üyeliği durduruldu
    Yazılım geliştirirken TR Q bile bazen zulüm olabilirken F klavye muhtemelen intihar sebebi
  • 09-04-2019, 09:00:00
    #11
    Yeşil SEO İnt. Hiz.
    Digiland adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Yazılım geliştirirken TR Q bile bazen zulüm olabilirken F klavye muhtemelen intihar sebebi
    Ben kod da yazabiliyorum hocam
    Son derece de hızlı hem de )
  • 09-04-2019, 09:01:35
    #12
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    ağırlıklı olarak Q klavye olmakla beraber f de kullanıyorum. okulda 10 parmak F klavye öğrenmiştim
  • 09-04-2019, 09:01:46
    #13
    Üyeliği durduruldu
    staticiation adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Ben kod da yazabiliyorum hocam
    Son derece de hızlı hem de )
    Tabi oda ayrı bi fantezi, denemişliğim var benimde F ile yazmayı, fıtık sebebi alışılmışın dışı olunca Mali müşavirmiyiz, katipmiyiz nasıl adaptasyon sağlayalım
  • 09-04-2019, 09:07:41
    #14
    F klavyeyi en son orta okulda kullanmıştım ilk başlarda zordu sonrasında alışınca iyi gidiyordu fakat klavyenin üzerine kahve dökülünce bir daha da almadım. Ev ahalisi kullanamadı zaten F klavyeyi. Q ya da artık iyice alıştığım için değiştirmek istemiyorum
  • 09-04-2019, 09:11:12
    #15
    F klavye Türkçe için en iyi klavye aslında (zaten Türkçe F onun için geliştirilmiş) ama zaman içinde F'den Q'ya döndük bir şekilde. Klavyeye F ile başladım ve kısa sürede 10 parmak F'de ciddi büyük hızlarda yazmaya başladım. Yaşım 13-14'ken böyleydi. O zamanlar işlerimizi daktilo ile görüyorduk, pc falan yoktu. Sonraları Elektrikli daktilo ile Q geldi. Telex de (ne olduğunu bilenler bilir) Q klavyeydi zaten. F ağırlıklı olsa da ara ara İngilizce Q klavyeyi de taıyacak kadar kullandım. Sonra 96'da açtığım şirkete güzel bir pc aldım, Q klavye idi. Onunla mecbur Q'ya geçmiş oldum. 2001'de askere gidene kadar 10 parmak Q kullandım. Askere gittik bütün klavyeler F, çarşıya çıktık bütük klavyeler Q... Irada epey bocaladım. Askerde F ile çok hızlı iş çıkarmam gerekiyordu. Oldu ama 10 parmak iki klavyede de kayboldu. Askerden döndükten sonra hep Q, maalesef Q.

    Benim yaşıtım bir kardeşimiz vardı ekibimde geçen seneye kadar, o halen F kullanıyordu.
  • 09-04-2019, 09:28:25
    #16
    şimdi şöyle. klavyem fiziksel olarak q klavye. ancak yazılımsal olarak f klavye kullanıyorum. q klavye kapalı pc de.
    adam geliyor pc ye oturuyor klavyede milliyet yazıyor. ksllsşdhç diye kelime çıkıyor bir daha hiç kimse pc ye gelip kurcalamıyor.
    bir başkası ise şifre yazıyom f klavyede turkiye1923 diye, haujsşd1923 diye şifre oluyor. çöz çözebilirsen. birde sinirlenince bir yazmaya başlıyorum. ana adam ilk cümleyi bitirmeden ben sayfa sonuna gelmiş oluyorum.
  • 09-04-2019, 09:28:50
    #17
    Reveloper
    İlk klavyeler alfabeye göre sıralıymış;

    ABCDEFG diye gidiyormuş yabancılar İngilizcede kullanılan kelime yoğunluğuna göre bunu klavyeye dağıtmışlar.

    F klavyede bizim için öyle bir şey işte. Lisedeyken dersini aldımde nerde kalır aklimda..
  • 09-04-2019, 09:30:22
    #18
    Bizim lisede Dakdilo dersi vardı bu sebeple 10 parmak F klavye bilmek zorundaydınız. Şimdi hangi bilgisayara geçersem geçeyim F klavye kullanıyorum. ctrl+shift işimi çok iyi görüyor

    Bizim neslin naftalinleri genelde F ile bir macera yaşamıştır, hala devam edenler var, fakat yeniler F klavyeyi düşman olarak görüyor.