• 01-04-2019, 17:58:47
    #1
    Arkadaşlar selam,

    Cüzdanımı kaybettim. Kimlik, ehliyet, banka kartları, akbil, öğrenci kartı gitti
    Kartlarımı iptal ettirdim.
    Kimlik ve ehliyet için prosedür nedir yardımcı olabilir misiniz? Aynı gün içerisinde çıkarabiliyormuyuz? Önümüzdeki haftasonu aöf sınavlarıda var. Sorun yaşamak istemiyorum
  • 01-04-2019, 18:03:01
    #2
    Öncelikle çok geçmiş olsun hocam daha dikkatli olmak lazım kimlik ve ehliyet için birer randevu oluşturun gün bitmeden size en yakın polis karakoluna gidip kimliğinizi kaybettiğinizi bildirin mümkünse gün içinde vesikalık fotoğrafınızıda hazırlayın yarın erken saatte nufus müdürlüğüne gidin gitmeden önce kimlik ücretini banka hesabına yatırmayı unutmayın nufus müdürlüğünde yeni kimliğiniz için işlemler yapılacak bu işlemler sırasında sınavınız olduğunu ve kimliğinizin teslimiyetinin aciliyetini belirtin genellikle 3 iş günü içerisinde yeni kimliğiniz gelmiş oluyor.

    Tekrardan geçmiş olsun.
  • 01-04-2019, 18:14:43
    #3
    Hemen 199 u arayıp kimliğinizi iptal ettirin

    Not:Burada çipli kimlikten bahsedilmiş.
  • 01-04-2019, 18:27:39
    #4
    Aynısını yaşadım ancak neyse ki benim kimlik ve ehliyet eski tipti fazla uğraştırmadılar.

    https://www.r10.net/off-topic/191612...kaybettim.html

    Karakoldan kayıp olduğuna dair bir form doldurup o formla birlikte önce gazeteye ilan verip daha sonra nüfus müdürlüğünde her ikisini yenilettim.İşlemlerim ortalama 3 gün sürdü 5.gün kayıp cüzdanın karakola teslim edildiğine dair karakoldan arandım Gidip onları da alıp imha etmiştim.
  • 01-04-2019, 18:31:16
    #5
    Çok teşekkürler cevabınız için. 199'u arayarak Çarşamba gününe randevu aldım. Ücretler Ziraat bakası atm'den yatırılıyormuş. Fakat karakola gitmem gerekiyor mu? Biraz araştırdığımda gazete ilanı falan vermeye artık gerek yok gibi yazılar okumuştum.
    Teşekkür ederim yardımlarınız için.
  • 01-04-2019, 18:35:37
    #6
    humpyers adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Çok teşekkürler cevabınız için. 199'u arayarak Çarşamba gününe randevu aldım. Ücretler Ziraat bakası atm'den yatırılıyormuş. Fakat karakola gitmem gerekiyor mu? Biraz araştırdığımda gazete ilanı falan vermeye artık gerek yok gibi yazılar okumuştum.
    Teşekkür ederim yardımlarınız için.

    Gazete ilanını ben de vermeyecektim aslında ama bu kayıp öyle bir zamana denk geldi ki üniversiteden diplomayı alacaktım ve öğrenci kimliğim cüzdanın içerisindeydi..
    Üniversiteden geçici kimlik belgesi ile diplomayı almaya gittiğimde bana öğrenci kimliğinin kayıp olduğuna dair resmi gazeteye ilan verip o ilanı gelip onaylattıracaksın dediler,mecbur kaldım.

    Siz her ihtimale karşı ilan verin derim kendinizi garantiye alın yarın öbürgün -Allah korusun- adınıza bir işlem yapılırsa elinizde belgeler olur.Zaten resmi gazeteye ilan işlemini online olarakta halledebiliyorsunuz,yanılmıyorsam kelime sayısı baz alınarak ortalama 15-20 lira gibi bir ücret çıkarıyorlar.
  • 01-04-2019, 18:48:16
    #7
    Ehliyetinizi alalı 2 sene olmuş muydu?
  • 01-04-2019, 19:05:10
    #8
    kimlik yenileme ucretli cok pahali hocam gecmis olsun.
  • 01-04-2019, 21:37:54
    #9
    Type adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Ehliyetinizi alalı 2 sene olmuş muydu?
    Daha eski hocam 8-9 sene olmuştur.

    bilgicinitr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    kimlik yenileme ucretli cok pahali hocam gecmis olsun.
    Benim eski kimlikti. 22,5 TL istediler. Ziraat atm sinden yaptım.
    Ehliyet içinde yine Ziraat atm sinden 15 tl yatırdım. Çarşambaya randevu aldım, 199 da telefonda konustugum kişi ehliyetin işi 10 dk sürer dedi. Yine bilgi veririm.