Sizce hangi sektör daha fazla kazandırıyor?
7
●291
- 11-09-2018, 16:43:17Kar marjı daha büyük olan iş alanları hangisi sizce. Mesela özel diploma olmaksızın, fazla sermaye gerektirmeyen 20000 TL yetebilen
- 11-09-2018, 16:54:40Şuan için hiçbir sektör o kadar para ile para kazandırmaz.
Hammaddeye dayalı sektörlerde kar marjları %5-15 arası değişir. Sermayenizin 20 000 olduğu göz önüne alınırsa maksimum 3000 tl döner size eğer batak olmazsa. Gıda sektöründe kar %50-%75 civarı olabilmekte iç sektöre göre ama o iş içinde kafe vb bir duruma gireceksiniz. İlk yatırım maliyeti 20 bin le kurtarmaz. Bilişim sektörü ana ithalatçı değilseniz ancak çok kelepirleri alıp pazarlarsanız tutma ihtimali olur oda uzun vadeye yayılırsa ama yine 20 k ile zor. Araç al sat deseniz bayan olduğunuzu düşünerek yalan söyleyecek, sanayi ustası kafalayacak araç hile hurdası ile uğracaksınız yine zor. Üstelik 20 k araç satımı yetmez. Emlak keza aynı.
Geriye benim bildiğim reklam sektörü kalıyor, oda eğer müşteriniz hazır değilse 20 k yı bir senede yer borçlarla eski sisteme dönersiniz. Şuan için zor yani. - 11-09-2018, 17:08:19YouTube kanalı mı. Web sitemi, oturup makale yazmak mı, çiçek dükkanı açmak mı,ATASEVEN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 11-09-2018, 17:27:05Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.2 yıldır E-Ticaret işi yapıyorum. Sorularınız varsa seve seve cevaplayabilirim.
Söyleyeceklerim neredeyse tüm alış-satış sektörlerinde geçerlidir. Büyük miktarlarda alım yapmazsanız uygun fiyata alamayacağınız için satışta çok kar marjı elde edemezsiniz. E-Ticaret için konuşacak olursak KDV, alternatif pazar komisyonları, kargolama vs işin içine girdiğinde göreceksiniz ki sektördeki fiyatlara satış YAPAMAYACAK duruma gelirsiniz. Yüklü miktarda ürün alıp stok yapmadığınız için. Eğer yüklü alırsanız da "Elde kalma" sıkıntısı olabilir. Bu da büyük batış olur.
Arkadaş kafeden örnek vermiş, üzerinden devam edeyim. Kira, elektrik, tüp, çalışan masrafları vs günlük 115 TL gideriniz olduğunu varsayalım. Öğlen en çok, sabah orta, akşam en az şeklinde kazanç sisteminiz olduğunu varsayarsak (Örneğin bir aperatifçi); gün içerisinde kullanacağınız ürünlerin (Domates, peynir, içecek, sucuk vs vs) maliyetini ve günlük giderinizi (Bahsettiğim 115 TL) sabahtan çıkarırsanız öğlen ve akşam cebinize kar olarak kalır. Bu da ortalama günde minimum 500-600 TL CİRO eder. Ayda 15.000 sınırını aşmış olursunuz. 11.000-12.000 TL gibi bir gideri çıktığınızda aylık 3000-4000 gibi bir rakam kar olarak kalır. (Ki vergiler, stopaj, tabela ücretleri vs hariç. Bunları da şehir, tabela büyüklüğü vs gibi durumlara göre farklı hesaplamalısınız)
Yani kafe, aperatif bile aslında al-sat'a göre daha karlı. Sonuçta aldığınız ürünü olduğu gibi satmıyor, katma değer ekliyorsunuz. En basit bir aperatifçi bile açmaya kalksanız şu an için 30.000-50.000 TL arası gideriniz olacaktır. Kaldı ki güzel bir mekan açayım derseniz elbette geliriniz daha iyi olacaktır (Örneğin lüks bir restoran açtığınızda aperatifçideki fiyatlara sunmayacaksınız yemeklerinizi) ancak çok uçuk rakamlara açma bedeli gerekebilir.
E-Ticarette ise işler daha vahim. Sözde MALİYETSİZ diye girişilen işte zibilyon tane gider kalemi ortaya çıkıyor. Hepsini geçtim ürün iade ederler (Ki ürünü açıp denemiş, kullanmış olurlar ve iade almak zorundasınız. O kadar çok kişi iade ediyor ki Tüketici Hakem Heyetine veya mahkemeye gitmezsiniz bile artık.), kargodan ürünü telim almazlar ürün geri gelir (10 TL kar edeceğim derken çift kargoyu da siz ödeyeceğiniz için) ürün başı ZARAR etmeye başlarsınız, kargocu ürünü kaybeder (Tamam kargodan ücret karşılanır ama 15-20 gün beklersiniz, birsürü evrak işi...) gibi gibi birsürü zarar kalemi varken max %10 karla ürün satalım diye uğraşıp duruyoruz E-Ticaret sektöründe. Kesinlikle girmeyin derim. Veya daha karlı bir E-Ticaret bilen varsa bana söylesin sektörümü değiştireyim
Benim önerim kesinlikle HİZMET sektörü. Kafe, Restoran gibi katma değer kattığınız sektörler veya merdiven, ev temizliği ŞİRKETİ gibi deterjan ve çalışan parası çıktıktan sonra gerisi kar kalan sektörler. Veya halı yıkama mesela. Umutlandırmak istemem insanları ama 2 dayı oğlumun da ayrı ayrı halı yıkama fabrikaları var. Zengin denecek seviyedeler şu an. Mesela bayram öncesi işler yoğun olur, bayram sonrası iş olmaz derler. Bayram ve sonrasında 2 haftadır onların yanındayım, bayram yapamadılar gelen halının haddi hesabı yok. Tabi ilinizdeki, ilçenizdeki halı yıkama şirketlerinin azlığı, çokluğu ile alakalı da bir durum bu, tüm sektörler gibi. Sizin ilçenizde 20 tane telefon bayisi vardır, açarsınız ve batarsınız. O kadar eski firma varken sizi TERCİH ETMELERİ İÇİN insanlara neden sunmalısınız. Sizin ilçenizde cep telefonu bayisi yoktur, açarsınız zengin olursunuz. Hiçbir tercih sunmanıza gerek yok, herkes size muhtaçtır... gibi
(Abooowww içimi dökmüşüm resmen, çok yazmışım
)
Beniuannamam bu gadar. Haylı aylı işler
- 11-09-2018, 19:28:13Makale yazarlığı sizi tatmin etmiyor anladığım kadarıyla, bu konuyu açtığınıza göre. Eledik. Önüne gelenin YouTuber olduğu günümüzde o da zorlaştı. Uzmanı olduğunuz, iyi içerik üretebileceğiniz konularda web sitesi açabilirsiniz. Internet dışındaki alanlar içinse ilgi alanınıza göre bir sektör bulabilirsiniz.elyesaayse adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 11-09-2018, 19:45:02Üyeliği durdurulduŞu an gördüğüm şey instagram. Adamlar çok güzel bir ağ oluşturmuşlar. 7-8 tane milyonluk hesapları var ve çok ciddi rakamlara reklam veriyorlar. Şu an bir tanıdığım ortalama günlük 2k kadar kazanç elde ediyor.
Ben olsam ve 20k bütçeye sahip olsam hiç düşünmeden sosyal medyaya yatırırım.
)