• 11-08-2018, 12:49:31
    #1
    Arkadaşlar kuzen için de ssd olayına girişeceğim de, uçak gibi laptop üzerine hdd takmışlar, ciddi yavaşlama var.
    http://www.vatanbilgisayar.com/acer-...-notebook.html

    1 TB HDD var, ben bunu sökmeden 120 Gb SSD takacağım ama net bilgim yok.
    HDD sökmeden takmak istiyorum.
    Bir videoda: SSD Chip olarak , yani Videodaki M.2 Sata 22x80 mm olarak takılır ve HDD Aynı YERİNDE KALIR. yazmışlar.
    Yani mümkün.

    mSata mı almak lazım yani?
    http://www.vatanbilgisayar.com/samsu...izi-500mb.html
    Laptop için yani. HDD sökmeden kullanmak için, altaakinden almayacağız değil mi?
    http://www.vatanbilgisayar.com/sandi...DSSDA-240G-G26

    Net bilgisi olan yazabilir mi?
    Tam model: Acer VN7-791G-57BP

    İ5 4210H 3.5GHZ
    8GB RAM
    1TB HDD-17.3
    2GB Ekran kartlı cihaz.
    Ek olarak işletim sistemini kurmak üzere SSD takılacak.
  • 11-08-2018, 12:52:52
    #2
    Acer müşteri hizmetlerini arayarak bilgi alabilirsiniz diye düşünüyorum.
  • 11-08-2018, 12:56:53
    #3
    mufuo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Acer müşteri hizmetlerini arayarak bilgi alabilirsiniz diye düşünüyorum.
    Ben forumları tercih edeceğim. Müşteri hizmetleri genel anlamda bilgisiz ve getirin vs. tarzı dönüşler dışında yardımcı olmuyor.
    Özelliklerden vs. işin ehli adamlar forumlarda takılıyor, kendimiz yapacağımız için şimdilik düşüncem forumlardan yana.
  • 11-08-2018, 13:00:16
    #4
    Araştırdığım kadarıyla Laptopta M2 Sata slotu mevcut. M2 slotu mevcut olduğu için M2 SSD alıp onu takıp diğer Diski çıkarmadan kullanabilirsiniz.
  • 11-08-2018, 13:09:16
    #5
    Sökmeden takmanız için bunu kullanabilirsiniz.
    https://www.hepsiburada.com/dvd-harddisk-kutulari-c-813
  • 11-08-2018, 13:09:28
    #6
    https://www.youtube.com/watch?v=bQKgDKoCGzk

    burada takıyorlar.
    m2 ssd max 550 mb hızı destekliyormuş.
    sanırım bu:
    https://www.hepsiburada.com/samsung-...hoCU-UQAvD_BwE
  • 11-08-2018, 14:15:35
    #7
    hocam ben monster bilgisayar almıştım sata hdd vardı ssd takmak istedim araştırdım baya bir msata yı gördüm boyut olarak küçük performans olarak iyi ssd yerine böyle birşey almaya karar verdim hem birden fazla takılır belki diyerek monster firmasını aradım desteklediğini ve taka bilecğeimi söylediler ücretsiz birde aparat yolladılar slota takılan o aparata 3 adet msata disk takıla biliyordu yanlış hatırlamıyorsam o şekilde kullanıyorum şuanda bende. Tavsiyem öncelikle pc nin firması ile görüş müşteri hizmetleri ile bilgileri yok ise teknikservise aktart kendini oradan yardımcı olurlar sonuçta. Yada en kötü garantisi bitik ise kendin aç incele derim şöylede yapa bilirsin pc nin vidalarını sök vatanbilgisayara götür orada açarsınız personel ile beraber bakıp ona göre ala bilirsin vatanbilgisayar da bu tarz kolaylıklar var enazından personel bilgili yardımcı ola biliyor sana rahatlıkla hem kafan rahat olur.
  • 11-08-2018, 15:12:38
    #8
    Laptop kuzenin ve pek anlamadığı için, bende çok o tür işlere girmek istemiyorum.
    Bilindik şekilde kendimiz çözebiliriz. (marka acer)
    Ordan ara oraya anlat, buraya seri no ver, öbür tarafa kayıt oluştur vs.
    Ben sisteme direk olarak kendim işlem yapmayı düşünüyorum.
    Bilgisayarcı arkadaşlarda yardımcı olursa halledeceğiz, muhtemelen dvd yazıcıyı çıkarıp oraya SSD takma düşüncemiz var şuan ama önerilere göre yapacağız.