• 06-07-2018, 19:51:32
    #1
    Merhabalar;
    Ben konuşma engelli kişiler için beyindeki nöronları okuyup kişinin söylemek istediği şeyleri söyleyebilecek bi cihaz yapmak istiyorum.
    Daha öncesinde beyindeki nöronların elektriksel dalgalanmalarını algılayıp, bu dalgalanmaları grafiğe çevirebilen veya düşünme gücüyle bilgisayarları kontrol ettirebilen cihazlar yapılmış (bkz: http://neurosky.com/, http://x.company (google glass))
    Fakat bu cihazların bilgisayara ihtiyacı var yani cihazlar sadece bilgisayara bağlı iken çalışabiliyor ve port haberleşmesi benzeri bir sistem kullanılıyor.
    Fakat benim aklımda bulunan cihazın bilgisayar ile hiçbir şekilde bağlantısının olmaması ve kişinin yanında rahatlıkla taşıyabileceği bi sistem.
    Kişi örneğin "merhaba r10" demek istediğinde cihazımız "merhaba r10" diyecek ve hiçbir şekilde birşeye bağımlı kalmayacak.

    Şimdi benim sorum şu: Böyle bir cihaz yapılabilir mi ?
    Yazılımda çıtayı gökyüzünde dolaştıran birkaç kişiye sordum depremin olacağını 1 saat önceden öğrenebileceğim bir cihaz yapmak bundan daha kolay olurdu demişlerdi.
    Fakat imkansız diye birşeyin olmadığına inanan biri olarak böyle bir cihazı yapmayı kafaya koydum.

    Böyle bir cihazı veya uygulamayı yapabilmek için hangi ekipmanlara yönelmeliyim ? (arduino, raspberry veya farklı birşey vs).
    NeuroSky veya Google Glass cihazlarını satın alıp üzerinde ne gibi geliştirmeler yapabilirim ?
    NeuroSky; Windows, Android ve iOS için geliştirici paketleri yayınlamış, geliştirmek isteyen kişiler NeuroSky ürününü satın aldıktan sonra geliştirici paketleri sayesinde kendi kodlamasını yapabiliyor. Ama tabi dağıtılan kütüphanelerin bir sınırı olduğu için üzerine sayılı özellikler eklenebiliyor.
    Fakat NeuroSky ürününün çalışma mantığı ve algoritmasını anlayabildikten sonra geliştirici paketlerini de geliştirmek mümkün.
    Google Glass'ın ise böyle bir geliştirici desteği yok, yani sadece Google Glass satın alıp kullanabiliyorsunuz, kendiniz hiçbir şekilde geliştirme yapamıyorsunuz.

    Aslında ilk olarak bilgisayara bağlı bir sistem geliştirip daha sonrasında bilgisayarı devreden çıkarmak veya bilgisayar yerine geçebilecek bir cihazı entegre etmeyi de düşünüyorum, bu düşüncem ne kadar sağlıklı olur ?


    Asıl amacım konuşma engeli olan bi kardeşimizin dolaylı yoldan dahi olsa konuşabilmesini sağlamak ve bana "abi" demesini duymak
    Sonrasında proje başarılı olursa tüm dünyaya açılmak.
    Konu hakkında bilgisi olan kişilerden destek bekliyorum..
    Hayırlı günler
  • 09-07-2018, 16:56:51
    #2
    konu hakkında bilgisi olan yok mu ?