• 16-06-2018, 04:14:55
    #1
    Selamlar;

    Bu aralar birkaç bölüm arasında ikilemde kaldım bu sorumu detaylı olarak cevaplarsanız sevinirim.

    1-) Yönetim Bilişim Sistemleri (YBS) Bölümü

    2-) Yazılım Mühendisliği

    3-) Bilgisayar Mühendisliği

    sizce nedir ? ne değildir ? önerileriniz ? hayattan kesitler, vs vs. bekliyorum cevaplarınızı.

    Saygılarımla.
  • 16-06-2018, 06:58:21
    #2
    kaantoker adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Selamlar;

    Bu aralar birkaç bölüm arasında ikilemde kaldım bu sorumu detaylı olarak cevaplarsanız sevinirim.

    1-) Yönetim Bilişim Sistemleri (YBS) Bölümü

    2-) Yazılım Mühendisliği

    3-) Bilgisayar Mühendisliği

    sizce nedir ? ne değildir ? önerileriniz ? hayattan kesitler, vs vs. bekliyorum cevaplarınızı.

    Saygılarımla.
    ikilem degil uclemdir bu. ybs hakkinda bilgim yok ama bilgisayar muhendisligi, yazilim muhendisligini kapsar. yani bilgisayar muhendisligine gittiginde elektronikte ogrenirsin donanimda ogrenirsin yazilimda. yazilim muhendisliginde ise sadece yazilim ogrenirsin diyebilirim. daha da detayli bir seyler ogrenmek istiyorsan gitmek istedigin universitenin bolumunun ilgili sayfasindan ders iceriklerini indir ve bak.
    neden mi? cunku her universitede her konuyla alakali ogretim gorevlisi bulunmaz ve bu yuzden o dersi verememe durumunda kalabilirler sana. ders iceriklerini indir istedigin universitelerin istedigin bolumlerinin sayfasindan sonra karsilastir ve bu ders ne acaba dediginde ac googleye bak. istiyor muyum ben bunlari de kendine sonrasinda.
  • 16-06-2018, 07:45:42
    #3
    hocama sormuştum yazılım dersleri ağırlıklı olarak bilgisayar mühendisliğinde ama her üniversite de böyle mi bilememtercih edeceğin üniversitesinin sayfasına bakarsin artık
    ybs onermem işletme ile bir kaç yazılım dersini harmanlamislar
  • 16-06-2018, 07:46:08
    #4
    Yönetim bilişim sistemleri okuyorum. Eğer bu bölümü düzgün bir üniversitede okumazsan, hiç boşuna 4 yılını yakma. Bölümün içeriği, vermesi gerekenleri ve amacı çok güzel. Ama gel gör ki, benim gibi dandik bir üniversitede okursan bu bölümü, hiçbir şey öğrenemeden mezun olursun. Burdur/ Bucak'ta okuyorum bu bölümü ve eğitimin leş olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Hocaların herhangi bir şey öğrettiği yok. 1. sınıf hocalarıma şükrediyorum sadece. Bizim okuldan ybs'den mezun olan biri, eğer farklı alanlarda kendini geliştirmediyse ve sadece ezber yaparak dersleri geçtiyse, HİÇBİR YERDE İŞ BULAMAZ. Okul, sana ekstra olarak hiçbir şey katmıyor. Bu nedenle Burdur'da bu bölümü okumak, 4 yılını boşa heba etmek demek. Yıllık 20 milyara yakın param gidiyor ve hiçbir şey öğrenemiyorum. Cidden çok acı bir şey. Kesinlikle bu bölümü, iyi bir puanla ve iyi bir üniversitede oku.
  • 16-06-2018, 12:49:15
    #5
    üniversitelerin ders programlarına bakarak da fikir sahibi olabilirsin.
  • 16-06-2018, 12:53:07
    #6
    Elektrik elektronik mühendisliği. (yazılım dersleri yoğunlukta olan bir üniversitede)
  • 16-06-2018, 15:26:58
    #7
    ⭐1. SAYFA SEO HİZMETİ⭐
    ilerleyen zamanlarda cok fazla siber güvenlik uzmani lazim olacak
  • 16-06-2018, 15:42:24
    #8
    1. bölümü boşver. Açıköğretimden 3. üniversitem olarak okuyorum ben. Gereksiz bölüm.
  • 16-06-2018, 15:43:53
    #9
    Yazılım olabilir ama Elektrik-Elektronik güzel ama baya zir bölümdür kendim okuyorum içerisinde yazılım dersleride mevcut elektroniğe ilgin varsa çok zevkli oluyor