• 14-06-2018, 17:57:09
    #10
    170 i ara ihbar et mufettis gonderirler. baski yaptiklarini belirt.
  • 15-06-2018, 13:44:16
    #11
    fikirdanis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    3600 gun prim ödemesi varsa kıdem tazminatı alip isten çıkabilir ve işsizlik maaşı alabilir.
    diğer türlü sonuca ulaşamazsınız
    StyLechiLd adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Kendisi cikarsa eger tazminat ve issizlik maasi alamaz. Eger kendi isi harici is yaptiriliyorsa yapmasin is veren yap diye israrci olursa yazili ve imzali bir belge ile isi yapacagini soylesin is verende bunu yapmayacaktir bir sure sonra tazminat ile cikaracaktir.

    Kendi is tanimi vb numaralar ile iskur vb sitelerde mevcut

    Ornegin bir garsona bulasik yikatilamaz gibi.

    Ayrica isten cik istifa et diyorsa sorun yok ama hakaretli begenmiyorsan defol git gibi cumle kuruyorsa direkt iskura gidip olayi anlatsin yardimci olacaklardir
    Hyena adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    3600 günü tamamladı ise sgk'ya başvurarak tazminat alabilir belgesi alsın hocam eğer bu seçenek işe yaramıyorsa alo 170'i arayarak mobbing uygulandığına dair şikayette bulunabilir dava büyük ihtimal lehine sonuçlanacaktır ve çok daha yüksek bir miktar tazminat alacaktır
    KilitX adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    işsizlik maaşı alabilmesi için işverenin iş akdini feshetmesi gerekir. yani istifa ederse kesinlikle işsizlik maaşı alamaz.

    teyzenizin yapması gereken mobbing yapıldığına dair çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığının alo 170 hattını arayıp durumu bildirmek. 15-20 gün içinde müfettişler tepelerine biniyor. ayrıca, iş akdini feshetme yetkisi sadece işverende değildir. teyzeniz söylediklerini ispatlarsa -2 şahit muhabbeti- haklı sebeplerle iş akdini feshettiğini belirten bir dilekçe ile iş verene başvurup yine kıdem tazminatını alır. işsizlik maaşı ve ihbar tazminatı yalan olur...
    chedmade adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Mobbing uygulanıyorsa eğer, kanıtlamak şartı ile sözleşmesini karşılıklı olarak fesh ederek tazminatını alabilir.
    2.000 TL maaş alıyor diyelim, aldıgı maaşı asgari ucretten sgk ya belirtiyorsa eğer, çalışan bunu mazeret gösterek sözleşmesini karşılıklı olarak fesh edebilir ve tazminatını alabilir.
    Eğer çalışanın sözleşmesi yoksa o zaman işveren için daha sıkıntılı çünki, sözleşmesi olmayan işçi için iş kanunu geçerli.
    SEOgump adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hocam aslında arkadaşların da bahsettiği gibi mobbing dediğimiz iş verenin baskı, yıldırma, psikolojik zorlama gibi hareketlerini video kaydı ve ses kaydı ile kaydedin. Yeterli sayıda delil ve en az 1 adet şahit bulunduğu an noterden tek taraflı iş akdinin feshi çekilebilir. Fesih ihbarnamesinin maddelerini kesinlikle bir avulata danışarak oluşturmalısınız. Ardından açılacak mobbing manevi tazminat gibi davalarda hem 6 yıllık ihbarname, tazminat bedeli ödeyeceklerinden direk anlaşma yoluna gideceklerdir. Biliyorsunuz artık arabuluculuk getirildinyasa ile. Daha hızlı sonuç alınıyor.

    Kendisi çıkarsa, mesaiye gitmemezlik yaparsa maalesef hiç bir hakntalep edemez. Dediğim şekilde olursa yine kendisi çıkar ama haklı çıkar.
    chnyrdkl adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    iş hukuku avukatı ile görüş. ben kendi isteğim ile ayrıldım. 8 saat mesai kalıyorduk, bayramlarda fazla mesai paralarını hep eksik yatırıyorlardı. günlük 40 tl ücret. şimdi arabulucu duruşmasına is yeri avukatı gelmemis. iki hafta sonra dava acacak avukat.
    harputlum adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Teyzeniz İş sözleşmesi imzalamış mı ? İmzalamışsa sözleşmede yapılacak işin tanımı varmıydı ? Çünkü görev tanımında yapılacak olan esaslı değişikliklerde yani çalışma koşularında yapılacak olan esaslı değişikliklerde işçinin rızası alınması gerekmektedir.
    Hepinize çok teşekkür ederim.Teyzemin toplam 6 yıl sigortası var 3600 iş günü dolmadı yani.Özel bir okulda hizmetli olarak çalışıyor Asgari ücret alıyor.Sözleşme var mı bilmiyorum varsa da o insanlar bir şekilde uydurmuştur diye düşünüyorum.Gün geçtikçe teyzemin iş yükü artığını belirtiyor ortada mobbing kesinlikle var Galiba en iyi yol 170 e ihbar edip bir avukatla görüşmek olacak. Peki eşine ameliyat sonrası bakma yükümlülüğünden bir hak elde edemez mi ?