Yumurta İşine Girmeyi Düşünüyorum
15
●736
- 04-01-2018, 00:10:34Üyeliği durdurulduSelamlar arkadaşlar. Rize'de yaşıyorum uygun bir yerim var, engelli raporum da var devlet desteği alma hakkım var yani. Yumurta işine girmeyi düşünüyorum Gıda mühendisiyim ancak nerden başlamam gerek bilemedim bu havaya uygun yumurta verecek tavuğpu nasıl seçmem gerekiyor bu işi hazır şekilde kuran vs. yapan var mııdr? Yumurtanın tanesini 1 liradan satmayı düşünüyorum organik belgesi alırsam daha iyiye de satarım.Bu işi yapan veya bilgisi olan var mı acaba destek falan almadan 5 10 bin tl para çıkarabilirim yerim hazır eski bir evim var içini tavuklara ayırabilirim 50 100 tavukla başlamayı düşünüyorum. Fikirlerinizi beklıyorum.Bu işten ekmek yer miyim?
- 04-01-2018, 00:23:44Üyeliği durdurulduTamamdır hocam özelden yazın ıstersenız yarın arayım sızıslh16 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 04-01-2018, 00:48:35Rizede organik yumurtanın fiyatı nedir bilmiyorum lakin istanbul'da gerçek organik yumurtayı 1. 1.5 liradan satabilirsin ben bi ara heveslendim 20 tavuk aldım adamlar benden yumurta almak için neredeyse kavga edecekler talep çok fazlaydı lakin bi ara sonra hevesim kaçtı ve tavuklar hastalandı. Lakin rizdeseyseniz zaten heryer yeşillik rahatça yaparsınız ama size tavsiyem orada bu işi yapan biriyle görüşmeniz herşey gönlünüzce olsun
Saygılar. - 04-01-2018, 00:55:13Üyeliği durdurulduFİkirleiniz için sağolun hocam mutlaka işi bilenkle görüşeceğim. Rize de köy sütünün litresi 5-6 tl den gidiyor. Burdan çaydan başka bir iş kolu yok neredeyse bu yüzden maddi durum herkesin iyi ama bu gibi pis işleri yapan yok yani ot b.ka kimse girmek ıstemıyor bakalım inşallah başarabiliriim.Betrayal_13 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 04-01-2018, 01:02:15organik alman çok zor şartları bildiğin gibi değil. öncelikle bu işe girmekten korkma . öncelikle hala bilgi bulamamışsan sana yarın bir telefonnumarası veririm istanbuldan tavuk alacağın kişiyle detaylı konuşursun. daha doğrusu önce alan kişiyle konuşturayım ki püf noktaları hakkında bilgi versin.
kesinlikle zararetmezsin ancak şöyle birşey var çalışman lazım rize yağışlı bir yer yonca vs ekme şansın varsa sırtın yere gelmez. ek olarak pazar artıklarıyla bile hiç yem parası vermeden bu işi yapan akrabam var benim 800 tavuğu var üç aile geçiniyor 50 kuruştan satıyorlar yazın 650 yumurta alıyordu günlük son durum nedir bilmiyorum.
yumurtaya gelmeye hazır (1-2ay arasında yumurtlayacak yani) piliç 18 25 tl arsında satılıyor bana kalırsa ben yapacak olsam bir kuluçka makinesi alır döllenmiş yumurta toplarım köylerden civcivi kendim çıkartırım ama bunu sen yapabilir misin bilmiyorum.
