• 07-11-2017, 13:27:18
    #1
    Mrb arkadaşlar, belki bir bilen veya SGK'da çalışan vardır diye sorayım dedim. Özellikle SGK yada Vergi Dairesinde çalışan veya Avukat arkadaşlardan bilgi yardımı rica ediyorum.
    • Kamu'da 7 yıldır memurum.
    • 51% Engelli Raporuyla Kamuda işe girdim.
    • İşe giriş yılım 2010
    • Toplam SGK'lı yılım 22 küsür
    • Prim gün sayısı 7 bin civarında.
    Yani 40-60% arası Rapor alınması halindeki emeklilik şartlarını taşıyorum.
    Sıkıntım şu: Emekli olmak için iş yerine 51% raporumla emekli olmak istiyorum, rapor ok ise beni emekli yapın diye 5-6 ay önce dilekçe verdim. Onlarda Ankara'ya SGK Kamu Görevlileri Emeklilik Daire Başkanlığına yazmışlar. SGK'dan raporunu herhangi bir Devlet veya Üniversite Hastenesinde yenile diye cevap geldi. Bende gittim 49%'luk yeni bir rapor aldım ve SGK'ya kurumum aracılığıyla gönderdim. 1,5 ay sonra bana "Raporunuzun 40'ın üstünde olmadığına, 36% olduğuna karar verdik, emeklilik yönünden işlem yapılması mümkün değildir" diye cevap geldi. Şimdi kafalarına göre değiştirebiliyorlarsa neden tekrar rapor istiyorlar ben bunu anlamıyorum, kızgınım Neyse, şimdi ne yapmalıyım, hiç bilgisi olan var mı?
    Araştırdığım kadarıyla mahkeme kanalıyla itiraz var gibi duruyor. Bilgisi olan varsa sorularım:
    • Bu noktada SGK'ya mı itiraz dilekçesi yazmalıyım yoksa Mahkemeye mi (sanırım idari) gitmeliyim ?
    • Başvuru, itiraz süreleri SGK'nın bu kararından sonra ne kadar?
    • SGK, istediği gibi oranı değiştirebiliyor mu? Araştırdığım kadarıyla hastane raporları bire bir kabul edilmeli. SGK burada ne tuttturur yada ne kadar uğraştırırsam kardır politikası mı güdüyor?
    • Emekli olmak için 40% Vergi Muafiyeti belgesi mi alınmalı yoksa yaptığım şekilde rapor yenilemeyle de olabilir mi?
    • Vergi Muafiyetim yok, hiç başvurmadım. Muafiyet için rapor alsam ve bu 40%'ın üstünde çıkarsa bununla tekrar emeklilik başvurusu yapabilir miyim?
    • İlerleyen zamanda (mesela 1 yıl sonra) tekrar rapor alıp yeniden emeklilik başvurusu yapabilir miyim? Yoksa SGK birkez karar verdi, bundan sonra rapor kabul etmez mi? Tekrar emeklilik başvurusu yapabiliyorsam bunun bir zaman aralığı var mı?
    Şimdilik aklıma gelenler bunlar, teşekkürler.
  • 07-11-2017, 13:35:07
    #2
    Sgk Bağkur arşivinde görevliydim bir dönem. Ama bu konu çok hassas gerçek bilgisi olan, kurum içinde çalışan, uzmanlık alanı olan kişilerden öneri ve bilgi almanız gerekiyor.

    Tek tavsiyem en yakın Sgk'ya başvurmanız birebir görüşmeniz. Gerekirse farklı memurlar ile iletişim kurun hepsinin bilgisi farklı oluyor.
  • 07-11-2017, 13:49:37
    #3
    akafo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Sgk Bağkur arşivinde görevliydim bir dönem. Ama bu konu çok hassas gerçek bilgisi olan, kurum içinde çalışan, uzmanlık alanı olan kişilerden öneri ve bilgi almanız gerekiyor.

    Tek tavsiyem en yakın Sgk'ya başvurmanız birebir görüşmeniz. Gerekirse farklı memurlar ile iletişim kurun hepsinin bilgisi farklı oluyor.
    Tşk ederim. Birkaç güne SGK Bağcılar'a da gidip sormayı planlıyorum ama bu arada biraz bilgi edinip gideyim istedim. Burada bilgisi olanlar olabilir diye düşünüyorum. Dün Ali TEZEL'in şirketini bir arayayım dedim, bakalım ne diyecekler diye. Sadece görüşmeye bile güzel rakamlar talep ettiler Dediğiniz gibi hassas bir konu ve gerçek bilgilere ulaşmak kolay olmuyor.