• 15-10-2017, 14:23:11
    #1
    Bugün bir arkadaşım polis çevirmesine girmiş, arabada siyah filmleri kaldırıp 1 hafta içinde gidip emniyetten pcde düşürmesi içinde kağıt vermişler, siyah film serbest değilmiydi böyle bir durumla karşılaştığımda ne gibi savunma yapmalıyım ordaki polislere.
  • 15-10-2017, 14:33:54
    #2
    merhabalar. ben yaklaşık 4 yıldır siyah filmle geziyorum fakat bu zamana değin bir sorun olmadı.
    Arkadaşınızın uyguladığı film kaç numaraydı? en koyu renkte ise belki problem teşkil edebilir.
    Siyah film serbest olmadı, sadece yönetmelikle kural biraz gevşetildi.
    Malumunuzdur ki ülkemiz yönetmeliklerle idare ediliyor, bu yönetmeliklerin de ucu son derece açık.
    Arkadaşınıza denk gelen polis memurunun kanaatine göre dediği işlemi yapmak zorunda. Aksi takdirde doğacak sonuç son derece üzücü olur.
    Eğer siz denk gelirseniz, arabayı eşinizin, kız kardeşinizin ya da annenizin kullandığını, trafikte sebep olacak taciz, tahrik vs gibi unsurların önüne geçmek istediğinizi, aynı şeyi karşınızdaki polis memuru için empati sağlamanızı ve denk gelen polis memurunun vicdanına bırakmanızı tavsiye ederim. Başka bir yol yok.
  • 15-10-2017, 14:37:23
    #3
    Ön cama film çekilmesi kesinlikle yasaktır. Yan camlar için belirli bir numaraya kadar izin verilmektedir. Araç muayenesinden de geçebilmek için ön camda film varsa komple sökülmesi gerekir. Ağır kusur olarak kabul edilir.
  • 15-10-2017, 14:37:30
    #4
    Üyeliği durduruldu
    Uzaktan polisi görünce camlari indireceksin gececeksin savunma yapacak bir şey yok ki. Ha bazi arabalarda fabrika cikisi karartilmis cam oluyor ona bir sey diyemezler.
  • 15-10-2017, 14:39:23
    #5
    Bildiğim kadarı ile arkalar 2, ön 1 numara olursa problem yok. Bunları bir tık üstü arkadaşınızın yaşadığı olay gibi PARA CEZASI
  • 15-10-2017, 14:42:02
    #6
    benim kullandığım araba volkswagen caddy arka camlar 2 ön camlar 1 numara dışardan içi görünmüyor, ön camlarda yok, öyle bir sorun olduğunda polisin insiyatifine bırakıcaz artık.
  • 15-10-2017, 14:44:58
    #7
    araçlarda 2 numaraya kadar film çekilmesi serbest hale geldi ancak 2 numaradan büyük filmler yasak.
    TSE belgeli üretimden geçen filmli camlar ise serbest onlarda zaten sıkıntı yok.
    Film serbest denilince herkes istediği filmi çekebilirim zannediyor. Öyle birşey yok. iki numaraya kadar serbest sonrası yasak
  • 15-10-2017, 15:00:21
    #8
    Tse li onaylı filmler on cam hariç kabul görüyor.
    faturasını ibraz etsin sorun çıkartmazlar.