Arkadaşlar öncelikle doğru yere mi açtım konuyu bilmiyorum ama yanlışsa eğer moderatör arkadaşlardan doğru yere taşımasını rica ederim.
Sorum şu;
Salavat getirince yada herhangi bir dua okuyunca beni esneme alıyor. Bazı arkadaşlarıma söylüyorum esnemiyorlar ama bazıları ise esniyorlar.
Siz şu aşağıdaki salavatı getirince esneme geliyor mu?
Allahümme Salli Ala Seyyidina Muhammedin Ve Ala Ali Seyyidina Muhammed
Dini bir sorum olacak
15
●1.142
- 09-10-2017, 13:28:48Takıldığınız için oluyor hocam
SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi - 09-10-2017, 13:31:25bunu okuyunca şuan bişey olmuyor ama sure okurken dua okurken çok esneme gelir bana nedenini bende çok merak ediyorum. özellikle namaz esnasında çok esnerim.
- 09-10-2017, 13:36:18Esnemenin şeytandan geldiğine dair hadis-i şerif var.
Kuran okurken esnemek mekruhmuş. Tabi her esnemeyi de şeytana bağlamamak gerekir. Yorgunluk ve uykusuzlukta esneme nedenidir. (Bu kısım alıntıdır.) - 09-10-2017, 13:42:32Gerçek dini kuran'ı kerimden öğrenmek lazım, Atalarımızın kendi kendine ürettikleri o kadar hurafe haller varki bu tür şeylerden kaçınıp gerçek halleri Kuran'ı kerimden ve hadisi şeriflerden takip edip öğrenmek lazım.Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 13:42:32 -->-> Daha önceki mesaj 13:38:58 --
Ayrıca konu açılmışken sevgili kardeşlerim.
Namaz çok önemli. Bulunduğumuz şartlar ve yaşama biçimi tam ahır zamanı anlatmaktadır.
Ahır zamandan korunmak için, lütfen namaz kılın bu dünya gelip geçicidir. Sakın aldanmayın.
Mahşer alanında bizi yaradan Yüce Allah'ın huzuruna çıktığımızda mağfiret dileyebilmemiz için bir mazeretimiz olsun. Diye bilelim Ya Rabbi ben emrettiğin 5 vakit namazı kıldım.
Her ibadetinizde niyet çok önemli , ibadetinizi yaparken dünya işlerinizi aklınıza getirmemek gerekiyor.
NAMAZ NAMAZ NAMAZ ! çok önemli. güzel bir nesil büyütmek için evde huzur olması için, rızkınız bol olması için NAMAZ NAMAZ NAMAZ.
ve sonraki ibadetler...