• 16-09-2017, 22:15:46
    #28
    Bolanka adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hocam peki diyelim ki bu makineden her ay 2-3 tane almak istiyorsunuz. Yani bu işin ticaretini yapıyorsunuz. Ekstra bir şey lazım mı bunun için?
    Ben konuyu ilk bir gümrük müşaviriyle konuştuğumda, sen bu işi sever oradan makine getirtir burada satarsın demişti, ama mevzuat vs hakkında bilgim yok.

    Forumda gümrük müşavirlik firmalarında çalışan arkadaşlar varsa teknik anlamda onlar yardımcı olursa sevinirim.

    Ancak belli ürünlerde belli sayıda getirme kotanız var onu biliyorum. Ama aklımda kalan gözüme çarpan kotalarda 100-200 adet civarında.

    Onn haricinde kendi yorumum, burada bu makineyi satmak için teknik destekte gerekli olabilir. Garanti, tamir, yedek parça vs.
  • 17-09-2017, 10:45:15
    #29
    takip
  • 09-10-2017, 00:19:24
    #30
    Herkese iyi akşamlar, uzun bir süreden sonra yeni bir gelişme oldu. Onu belirtmek için yazıyorum.
    En son para aktarmayı yazmıştım, para aktarmada beklenilmeyen ekstra komisyon çıktı, ancak sanıyorum benim bankamdan değil alıcının bankasından kaynaklı bir 24$ ekstra kesinti oldu. Satıcı bunu şimdilik sorun etmedi. Parayı net olarak hesaplarında yanılmıyorsam 21 Eylül'de gördüler.
    Çinde değişen çevre kirliliği ile ilgili yeni prosedürler vs. den dolayı makineyi hazır etme süreleri gecikti.
    Benim lojistik firmamın istediği 27 Eylül tarihinde , istenilen limana makine ulaştıralamadı.
    Sonrasında 1-8 Ekim Çin'de resmi tatil (Cumhuriyet Bayramı sanırım.) olduğu için makinemin elime ulaşması 15 gün sekteye uğrayacak.
    Muhtemel ulaşma zamanı 15-20 Kasım gibi gözüküyor. Tekrar yeni gelişme olduğunda yazmaya devam edeceğim
  • 09-10-2017, 22:29:16
    #31
    Takip teyim


    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • 09-10-2017, 22:32:03
    #32
    Gümrük müşavirliğinde çalışıyorum sorunuz varsa müşavirimize sorabilirim
  • 09-10-2017, 23:56:37
    #33
    Hocam neredeyse azıcık riskle 10.000$ iş yapıyorsun yanlış anlama ama bu rakam devede kulak. sadece 600$ çıkartmışsın bu. yansa ne olur ki. En azından TECRÜBE edinmiş olacaksın ama gelirse müthiş kar etmiş olacaksın. Bence şuana kadar iyi gidiyorsun. Adamları biraz darla ve ürünün esktra bi gecikmeye uğramasını istemediğini belirt ozaman biraz daha doğru çalışacaklardır. Ayrıca ************** olsa bile alibabanın seni yüz üstü bırakacağını tam olarak düşünmüyorum sonuçta elinde yazışmalar ve ödeme belgelerin mevcut.
  • 10-10-2017, 00:52:43
    #34
    shadow06 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hocam neredeyse azıcık riskle 10.000$ iş yapıyorsun yanlış anlama ama bu rakam devede kulak. sadece 600$ çıkartmışsın bu. yansa ne olur ki. En azından TECRÜBE edinmiş olacaksın ama gelirse müthiş kar etmiş olacaksın. Bence şuana kadar iyi gidiyorsun. Adamları biraz darla ve ürünün esktra bi gecikmeye uğramasını istemediğini belirt ozaman biraz daha doğru çalışacaklardır. Ayrıca ************** olsa bile alibabanın seni yüz üstü bırakacağını tam olarak düşünmüyorum sonuçta elinde yazışmalar ve ödeme belgelerin mevcut.
    Hocam yorumunuz için teşekkürler, şu an için bir sıkıntı gözükmüyor. Gerçekten sıkıntı çıkacağını bende düşünmüyorum. Hayırlısıyla yeni gelişmeleri ekleyeceğim.
  • 10-10-2017, 04:35:51
    #35
    Çok faydalı bir konu oldu benim adıma.
    Türkiye'de 5000 TL olan makine AliBaba'da 200 Dolar.
    Uzun süredir araştırıyordum malesef bilgi kirliliğinden bir sonuca ulaşamıyordum.
    Teşekkürler.
  • 23-10-2017, 19:40:44
    #36
    Öncelikle, ilk gelişme olarak Çinli fabrika çin tatili nedeniyle uzayan süreçte, sıkıntısız olarak makineyi benim lojistik firmama teslimini gerçekleştirdi. Ayın 26 sında, makine gemi ile yola çıkacak. Yani bu süreçte bir sıkıntı gözükmüyor artık, inşallah sıkıntısız olarak makineyi alacağız.
    Ödeme ile ilgili kısımda, bende dediğim gibi, yeni bilgier ve tecrübeler ediniyorum, malesef bu tecrübe bana yaklaşık olarak 36$ a patlamış oldu. Ödeme kısmında daha önce internet bankacılığı ile swift olayından bahsetmiştim ve dediğim şekilde 600$ depozit ödemesini bu şekilde yapmıştım.
    Buradaki sıkıntı, ithalat yaptığım için, bu şekilde swift yapmam mümkün değilmiş. Garanti Bankası için eğer Şirket iseniz Ltd. Aş. gibi internet bankacılığının kurumsal girişini kullanarak direk "İthalat-İhracat" işlemlerinden para gönderme yapmanız gerekiyormuş, ancak benim gibi şahıs firması olanlar kurumsal panele giremediği için, bizde ithalat-ihracat işlemleri çıkmıyor, sadece Swift çıkıyor ve gönderi yaparken en altta "bu işlem bir ithalat işlemi değildir" diye onaylamanız gerekiyor.
    Bende cahillikten ilk 600$ yollarken bu şekilde aciliyetten direk swift olarak yolladım ve ithalat değildir dedim, onayladım. Sorun şurada çıkıyor ürün gümrüğe geldiğinde ödeme belgeleri isteniyormuş. Eğer benim gibi yaptıysanız yolladığınız bedelin %6 ek vergi çıkıyormuş. Yani bu depozito olarak verdiğim 600$ için 36$ ek vergi ödeyeceğim.
    Makine ulaşmasını lojistik firmasından onaylattığım için benimde verdiğim söz olan kalan tutarı 1250$ ı göndermem gerekiyordu, ki az kalsın onuda bu şekilde swift olarak gönderecektim ve 1250$ %6 sı olarak 75$ ekstra bir vergi daha ödeyecektim.
    Bu sorunu "şahıs firmalarında" şu şekilde aşıyoruz, bankaya gidip şubeden swift ama ithalat işlemi olarak yapıyoruz.Bunun için Garanti Bankasıdan bir talimat formu doldurup müşteri temsilcisine veriyorsunuz onlarda işlemi 1-2 saat içerisinde yapıyorlar. Normalde internet bankacılığından yapılsa sadece 60 TL komisyon ödenirken, şube aracılığıyla yapınca 160 TL masraf ödedim. Ancak hala 75$ altında bir tutar oluyor.Uygulama banka banka farklılık gösterebilir.
    Kısaca, artık geminin gelmesini bekliyoruz. 24-30 gün arası sürecek diye biliyorum. Hayırlısıyla artık, bekliyoruz.
    Bunun yanında makine geldiğinde, imalat yapabileceğim alan arayışlarım sürmekteydi, aklımda olan bir opsiyon belediyeden ruhsat almak için tapuda mesken gözüken yerler için 3 mt tavaan yüksekliğine tıkandı. Farklı arayışlarım oldu, yüksek kiralar ve her girdiğim yerde en az 5-7 bin TL tadilat masrafım olacaktı. Eski oturduğum evin altında dedemin kullanmış olduğu eski bir dokuma fabrikası vardı, bende gözü karartıp 5-7 değil 15-17 masraf yapayım ama kira vermeyeyim diyerekten orası için girişimlerde bulundum. Babamla beraber tabiri caizse bir harebeyi imalathaneye dönüştürmeye çalışacağız, bu konu hakkında da acaba bir youtube kanalı yapsam mı diyorum ama Usta olarak acemi olunca, kendime güvenemiyorum. Şu ana kadar 4-5 günlük çalışma sürecimizde sadece ortamı temizleyebildik, ve duvarlar çok yüksek ve tavan beton olduğu için, sıva yaparken ihtiyacımız olacak iskeleyi bitirdik. Makine'nin geliş zamanına kadar, bütün dıvarlara sıva, tavana sıva, yerlere fayans döşeme işini halletmemiz gerekli, şu an için yapabildiklerimizi kendimiz yapamadıklarımız da ise Usta'lardan destek alarak gerçekleştirmeyi düşünüyoruz.