• 23-05-2017, 19:23:32
    #10
    gangan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    yaw r10da takılıyorsunuz, hızınızı ölçmek için speedtest kullanıyorsunuz speedtest her zaman yanıltır hız konusunda. daha az gösterir.

    IDM ile hızlı bir sunucudan bi dosya çekin, öyle görün hızınızı. İsterseniz pm atın dosya için link vereyim onu indirmeyi deneyi idm den.

    Şimdi test yaptım Turknet 50mbit hızım var, speedtest de hızım 35mbit. IDM den dosyayı 5.3 MB/sec ile çekebiliyorum, yani 50mbit hızı full veriyor bana turknet.
    Eger zahmet edip de yazimi okursaniz, bu degerlendirmeyi steam uzerinde ki hiza gore yaptim. Speed test in 55-60 oldugunu, steam uzerinde 65 oldugunu ve 2.5 saat once ki hizimi da bunu baz alarak soyledim. Ehh tabii siz daha dogrusunu bilirsiniz fakat,steamin 75mbps lik bir interneti test edebilecegimiz kadar iyi bir sunucusu oldugunu dusunuyorum.
    R10 da takilan bir insan her seyi bilecek diye bir kaide yok.Bilmedigim birsey oldu ve tabloyu oraya koydum,yardim istedim. Sanirim siz de r10 da takiliyorsunuz.Su tablo hakkinda yardimci olabilir misiniz?
  • 24-05-2017, 02:17:51
    #11
    Ruzgar749 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Suan internetim aktif,imza hatam yuzunden uzadi biraz.
    Oncelikle vdsl kablosu nasil baglanir? sorusuna cevap bulamamistim,sanirim fazla basit birsey oldugu icin olsa gerek.Herneyse,bu bilgiye ihtiyaci olan arkadaslar icin bunu paylasarak internet kalitesine baglamak istiyorum konuyu.

    Elektrikcinin 80-100 arasi ucret istedigi isi 20-25 tl ile kurtarmak daha mantikli gibi.
    Oncelikle Turktelekomun ankastre den turuncu ve beyaz olmak uzere 2 adet kablo indirdiginden bahsetmistim.

    CAT6 kablomu soyup icerisinden cikan 8 kabloya bir sure mal gibi baktiktan sonra, birbiriyle sarilmis, ask yasamakta olan turuncu ve beyaz kabloyu ayirdim. (2ser 2ser tum kablolar sariliydi) ankastreden gelen 2 kabloya bagladim.Diger tarafina da ayni sekilde ankastreye bagladigim 2 kabloyu dsl jakina taktim. (Bunun icin bir pensem olmadigindan biraz ugrastim)

    Sonuc olarak baglantiyi sagladim.
    TurkNet 75 mbps alabilecegimi soylemisti.Ben ise speedtest uzerinden 55-60 arasinda download almama karsin,steam uzerinden download ederken sabit 6.5 mb yani 65 mbps ile indirdi.
    Upload hizi ise umdugum gibi gelmedi.Komsumun internetinden dolayi biraz umutlanmistim acikcasi. 3.2-3.5 arasi zorluyordu. Turknet'in bana verdigi upload hizi ise 1.5-1.8 arasi. Sanirim yayin acmak istedigimde eskisi gibi komsuma baglanmak zorunda kalacagim :|

    Herneyse,sonuc olarak hizdan memnunum.Bu boyle devam ederse memnun kalmaya devam edecegim.

    Anlamadigim bir tablo hakkında yardımcı olursanız sevinirim.Yani enazindan kendi sorumu kendim cevaplamamayi temenni ederim .f

    Bu tabloda ki hat zayiflamasi,sinyal zayiflamasi vs. nedir ne degildir durumu nedir internetten arastirip detayli aciklama buldugum halde tam olarak anlayamadim.



    Tesekkurler,
    6,5 MB = 52 Mbit

    1 bayt 8 bittir. 8'le çarpmalısınız.

    https://forum.donanimhaber.com/duzel...emi--126158471

    Turk.net'ten yetkili biri çıktığı bir programda 4 Mbit yükleme hızı verdiklerini söylemiş. Çağrı merkezlerini arayıp yükleme hızınızın 4 Mbit'e yükseltilmesini ısrarla istemenizi öneririm.
  • 24-05-2017, 03:06:52
    #12
    Cr2o3 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    6,5 MB = 52 Mbit

    1 bayt 8 bittir. 8'le çarpmalısınız.

    https://forum.donanimhaber.com/duzel...emi--126158471

    Turk.net'ten yetkili biri çıktığı bir programda 4 Mbit yükleme hızı verdiklerini söylemiş. Çağrı merkezlerini arayıp yükleme hızınızın 4 Mbit'e yükseltilmesini ısrarla istemenizi öneririm.
    Neden direkt vermek yerine ulasmamizi bekliyorlar acep :| Denerim yarin cok tesekkurler. Buarada bu koydugum tablo ile ilgili bir bilgin var mi? 4 mbps upload i alabilecek gibimiyim
  • 26-05-2017, 10:01:58
    #13
    hocam kablo konusunda baya bir bilgisizliğe düşmüşsün.

    sana cat5-6 kablo önerenlerin de aklına şaşayım.

    DSL hatlar (Adsl - Vdsl), telefon hattı üzerinden verilen internet hizmetleridir.

    türk telekomun bıraktığı rengi önemsiz o kablolar telefon hattı kablosu.

    yapacağın bir elektrikçiden metresi 20-25 kuruş olan telefon kablosu alıp hattı eve çekmekti.

    bende TürkNet vdsl kullanıyorum evimde. 9 ay önceki kampanyadan bağlattım ve hızım 51mbps/4mbps.

    ha bir de 1000 dakika cep dahil her yöne telefon hattı veriyorlar. bi splitter ve telefon cihazı bulup ondan da faydalan.

    hayırlı olsun.

    --R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 10:01:58 -->-> Daha önceki mesaj 09:53:43 --

    tabloya gelecek olursak, upload hızın net 4mbps bunda sorun yok.

    ama eğer istersen download hızını yükselttirebilirsin.

    tabloya göre hattın 115mbps ye kadar destekliyor.

    türknet müşteri temsilcisine bağlan ve hattını 100mbps sabitlettir.

    kopma olursa tekrar 75e düşürebilirsin ama kopma olacağını sanmıyorum.
  • 26-05-2017, 10:22:35
    #14
    Tymsah adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Eğer ping süresi önemliyse türknetten uzak durun. Cgn ip kullanıyor adamlar sadece.
    geçicektim ama bu lafın beni tereddüte bıraktı online oyunlar felan aramız var test sonucu var mı elinde ?
  • 26-05-2017, 10:35:25
    #15
    Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    geçicektim ama bu lafın beni tereddüte bıraktı online oyunlar felan aramız var test sonucu var mı elinde ?
    ping sabit sıkıntı yaşamazsın.
  • 26-05-2017, 10:40:32
    #16
    JustRulz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    ping sabit sıkıntı yaşamazsın.
    Bu arkadaş neye dayanarak bunu söylüyor peki ping sıkıntısı paylaşmlı ip felan ttnet çalışanı galiba
  • 26-05-2017, 17:32:03
    #17
    Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bu arkadaş neye dayanarak bunu söylüyor peki ping sıkıntısı paylaşmlı ip felan ttnet çalışanı galiba
    Yok dostum işim net alt yapısıyla.
    Cgn havuzuna ping problem oluyor. X kişi iyi ping alırken başka havuzdaki y kişi değişken ping alabiliyor. Aynı halt tüm cgn kullanan firmalarda mevcut hemen hemen. Ama Türknetin eksisi cgn den çıkış yok sabit ip almadıkça. TTnette yada superonline da arayınca hallediliyor bu durum.
  • 30-05-2017, 19:58:41
    #18
    1 haftadir kullaniyorum. 2 gun oncesine kadar ki olan deneyimimden oncelikle bahsetmek istiyorum. Ondan da once kesinlikle bircok olumsuzluklarla karsilasmama ragmen online oyunlarda ping konusunda skinti cekmedigimi ve hicbir sekilde internetimin kesilmedigini belirtmek isterim. 2 gun oncesine kadar internetim hicbir zaman stabil olmadi. 75 mbps nin 75 inide ilk zamanlarda alabiliyorken, son 2 gune kadar belirli bir hizim olmadi. Gun icerisinde degisen bu download hizim, maalesef ufak kayiplar degildi. 75 den 50 ye dusup 60a ciktigim olsa da 30 un altina hic dusmedim. Zaten genel olarak 30 ile 40 arasinda degisiyordu. Sanirim 50 60 a belirli saatlerde cikiyor onu net olarak takip etmedim. Upload hizimi 4 e cikarmak icin musteri hizmetlerini aradigimda, download hizimda bir problem yok 75 aliyorum upload hizimi 4 e cikarirmisiniz dedim. Hattimi guncelledigini yarim saat kullanmam gerektigini ve aksi halde tekrar aramam gerektigini soyledi bayan. Herneyse,internet isigim yarim dakika kadar sondu geri geldi. Bir heyecan upload hizima bakmak istedim. Birde ne olsun

    Musteri hizmetlerine baglanirken dahi test etmistim emin olmak icin, 34 download 1.80 upload vardi. Gorusmeden sonra ki ilk testimde 17 download 1.50 upload cikti. Bayan bana yarim saat demesine ragmen ben 2 gun bekledim ve bu sure icerisinde torrent,steam,idm(kendi hizli sunucumdan) her yolu denedim. Enfazla 25 mbps ye cikabildim. O da benim anladigim. Bir arkadasimiz 8 ile carpacaksin vs. demisti. İndirme hizim 2.5mb/s gecmedi desem daha dogru olur sanirim. Herneyse,bugun yine musteri hizmetlerini aradim. Basima gelen hiz dusuklugunden ve upload hizimi 4 e cikarmaktan bahsettim. Gene hattimi guncellediler fakat bukez telefonu kapatmadan hiz testi yaptirdi. Kendi sitelerinden yapmami istedi ve turknet de download hizim 11 cikti, bekleyin sunucumdan deneyim dedim 1.4mb/s ile indirdigimi soyledim. Upload zaten degismedi . Ariza kaydi olusturuyoz dedi gecistirdi kapattik telefonu. Yaklasik 2 saat gecti ve testlerde 13 mbps yi gecemiyorum. Sunucumdan en yuksek 1.4mb/s ile dosya indirebiliyorum. Ancak buna ragmen pingim oyunlarda gayet iyi.

    O musteri hizmetlerini hic aramayacaktin dostum dediginizi duyar gibiyim

    Kablo konusuna gelecek olursak,balkondan ust komsuya cikan kabloyu gordum 2-3 gun once.Uzerindeki yaziyi net okuyamadim.Direk komsuya gittim bu vesileyle tanismis oldum 2 senelik komsumla ) Adam direk 90 mbps aliyor.Birde oraya bakma indirirken direk 100 le indiriyorum diye sekil yapiyor. Onun kablosu da cat6 imis. Ancak faturasi benimkinin 2 kati. 200 GB AKN 100 MBps internet icin 104 TL oduyormus fakat fatura genelde 110-115 geliyormus. 15 haziranda tasinacaklarmis. Internet kullanici adi sifresini alip kendi modemimde denedim fakat port hatasi diye bir hatayla karsilastim. Turknet aleyhine cekilen videolarda goruyordum. Komsusunun internet kullanici adi ve sifresiyle test edip Turknetten daha iyi bir sonuc alip kanit cekenler var. Bende ayni seyi denedim fakat port hatasi veriyor internete giremiyorum. Bunu nasil yapabilirim ?

    @Tymsah @jann

    --R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 19:08:42 -->-> Daha önceki mesaj 18:55:28 --

    Turknet konuyumu okudu napti yav 5 dakika gecmedi daha konuyu acali,inanin bu cevabi yazarken enaz 5 kez test etmisimdir. Simdi ki testimde ise 30un uzerine cikiyor. Konuyu iyice karistirmis oldum boylece. Sizlere de faydali olabilecegini dusundugum birsey yapmak istiyorum. 2-3 saatte bir elimden geldigince speed test , ve idm uzerinden sunucumdan dosya cekerken ki hizimi test edip video alacagim.(Sunucumun upload hizini da video ya alacagim parlak zekalarda soru isareti kalmasin diye

    --R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 19:58:41 -->-> Daha önceki mesaj 19:08:42 --

    Buyrun dostlar ñ.ñ

    https://www.youtube.com/watch?v=NS0i4iOaqcY