• 11-12-2015, 16:40:57
    #10
    LTD şirketi için 1000 Lira istedi muhasebe

    Malesef alıyorlar
  • 11-12-2015, 16:50:42
    #11
    bu tamamen muhasebecinin insafına kalmış bir durum yıllardır ödüyorum, burda ücret kıyaslaması yapmak yanlış çünkü şirkete göre değişir, yani ayda 100 tane fatura kesen firmanınkiyle ayda 5 tane fatura kesen firmanın defter sayısı bir olmaz, ama küçük esnaflar için standart fiyat yaklaşık 150-250 arası değişiyor bundan fazlası öpücük gurubuna giriyor muhasebecim benden yıllardır 250tl istiyor yıl sonunda fakat ben 150 lira veriyorum hık mık olmaz molmaz sonunda razı ediyorum ancak bu demek değildir ki sizde gidip 150 tl verin dediğim gibi firmaya göre değişiyor, muhasebecilerin bu konudaki savunması zaten yılda bi kere kazanıyoruz sizden tarzı oluyor bir nevi yeni yıl ikramiyesi alıyorlar sizden normal bir küçük işletmenin maksimum noter masrafı 80tldir gerisi muhasebecinin payı ama dediğim gibi yaprak sayısına göre bu rakam değişir, muhasebecinizin sizi kazıkladığını düşünüyorsanız başka bir muhasebeci bulmanız yerinde olur çünkü bir muhasebeci bir işletmeyi batırır da çıkarırda
  • 17-12-2015, 00:10:19
    #12
    Muhasebeci dediğiniz kişi hayır çeşmesi değil. Siz bir hosting satarken, domain satarken, bir hizmet veya ürün satarken para kazanmıyorsanız evet muhasebeci hata yapıyor oda kazanmamalı. Ama siz yaptıgınız işlerden para kazanıyorsanız muhasebecininde kazanmasına ne kazıkcı yaa demeye hakkınız yok.

    100 lira için muhasebeci değiştirebilirsiniz ama sonra pişman olanı çok...
  • 17-12-2015, 00:30:20
    #13
    Üyeliği durduruldu
    Beyat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Muhasebeci dediğiniz kişi hayır çeşmesi değil. Siz bir hosting satarken, domain satarken, bir hizmet veya ürün satarken para kazanmıyorsanız evet muhasebeci hata yapıyor oda kazanmamalı. Ama siz yaptıgınız işlerden para kazanıyorsanız muhasebecininde kazanmasına ne kazıkcı yaa demeye hakkınız yok.

    100 lira için muhasebeci değiştirebilirsiniz ama sonra pişman olanı çok...
    aylık ücret alan birinin bir de ekstra para istemesi hoş gelmiyor insanlara. der ki, "noter ücreti 127 lira tuttu". bunu herkes öder. ama muhasebeci şöyle diyor: "noter ücreti 127 lira tutar. sen 350 lira ver.". üstü? cebe.

    yalnız yakın zamanda küçük ölçek için muhasebe işi bitecek. herkes internetten kendi halledecek. muhasebecilerin işi zorlaşacak.
  • 17-12-2015, 00:39:13
    #14
    Muhasebecilik biter Mali Müşavirlik başlar ki bu mesleğin özü muşavirlik kısmıdır. Yani danışmanlık.

    Bugun avukatlarda kendileri muhasebelerini tutabiliyor yasalara göre ama ben kendi işimi kendim yapıyorum diyen avukat gördünüz mü?

    İsterseniz Bir Yeminli Mali Müşavirle anlaşın size beyanname gönderme şifresi alsın ve mali müşavire gerek kalmadan beyanınızı gönderin. Bütün işlemlerinizi yapın.

    Ayın 23 de stopajı unut bilmem kac tl ceza ye, 24 nde KDV unut bilmem kaç tl ceza ye. Eğer çapı büyük firmaysan x.xxx cezalar ye. Sonra Mali müşavirim sana 100 veriyordum 300-500 veriyim beni bu dertten kurtar de.

    Sorsak çoğu kişi 100 tl ödüyorum der muhasebeye. ücret tarifesi ise 140 tl civarı min. Yani yıllık 480 tl indirim yapıyor. defter için 100 lira alması ise ayıp...
  • 17-12-2015, 00:50:32
    #15
    Kurumsal Üye
    Arkadaşlar sadece defter tasdiki olarak bakmamak gerek işleme.

    Muhasebeci sizin için gidip emek harcıyor vs.
    Biz 350 TL veriyoruz. Ancak bizim muhasebecimiz hak ediyor.

    herkesin durumu ve görüşü farklı olabilir.
  • 17-12-2015, 04:36:30
    #16
    sunucuoptimizasyon.com
    250 iyiymiş 500 belirlenmiş fiyat bu yıl bizim ildeki şahıs firmaları için, yalnız alınan bu ücretin bir illegalliği bulunmuyor, zaten fiyatı muhasebeciler odası belirliyor, yıl sonuna doğru sitelerinden yayınlıyorlar.
  • 17-12-2015, 07:41:12
    #17
    Benden 750 tl istedi . Kesilen fatura toplamda 12-14 tane Ltd olduğu için o zaman .
  • 17-12-2015, 22:10:34
    #18
    Bizden de 250 TL istedi ama 200 e indirir galiba. Epeydir onlarla çalışıyoruz. Aşırı isteyenlere hak veriyorum ama 100-150 TL fazla istedi diye yaygara koparmaya gerek yok bence. Herkes ekmeğinin peşinde.