bende 7 yıl aktif olarak çalıştım aynı sektörde
he benim başıma gelmedimi geldi
gittik 40 tl ucrete bir iş yaptık cihazı taşırken çantanın sapı koptu çanta cihaz yerde
teslim ederken ücret amladım özür diledim eğer isterse alt st kasa (sony) orj değiştirebileceğimizi söyledim adam teşekkür etti gitti
isteseyde yaparmıydım yapardım. çünki kimseyi madur etme hakkım yok
kısacası bu insanlar yüzünden mesleğin adı kirleniyor bataklığa dönüyor bende bıraktım şimdi farklı bir yerdeyim
tek kelimeyle yazık
en azından ses kaydı al
delilin olur
tarih saatte söylet azıyla
Macbook'u Tamir için Verdiğim Bilgisayarcı Kaybetti
69
●4.850
- 26-11-2014, 01:23:51Cihazimi gasp ettiler deyip savciliga suc duyurusunda bulun. Bu ulkede gasp adam oldurmekten daha beter. Hakim zaten anlar onun dogru mu yalan mi soyledigini. Sucsuzlugunu o ispat etsin. Sen suclu oldugunu degil. Bu ulkede tersten gideceksin. Mutlaka yap bunu sonuc olumlu olacaktir.
- 26-11-2014, 01:51:14Ses kayıtlarını, kaydedildiğini söylemeden ve mahkeme kaydı olmadan delil olarak kullanamıyorsunuz sanırım ama tehdit olarak kullanabilirsiniz.
2 - 3 ay bekledim sonra gittim sonra böyle böyle oldu demişsiniz inanın anlam veremedim. Büyük cesaret kutluyorum.
Nihayetinde adamın son dediği nedir. Beni ilgilendirmez diyorsa zaten yasal olarak yapabileceğin bir şey yok. Mahkemeye versen ne olacak ? Memlekette hukuk mu var adalet mi var Allah aşkına birisi bana söylesin ?
Diyelim ki 5 bin TL alacağı var. Diyelim ki kayıt ta da var. Diyelim ki servis fişin de var. Bu düzen içerisinde 2 sene mahkemede koşturup birde avukat parası verecek öyle mi ?
Birde bunu çok matah bir şeymiş gibi gösterip yok yakalım yıkalım diyenlere laf atan arkadaşlar, akıl vereceğine adamın mağduriyetini giderin.
Bende biliyorum adalet adalet hukuk ...
Bakın, Vodafone dan hat aldım. 2 - 3 gün sonra hattı getirdiler ama bana tarifeyi veremeyeceklerini söylediler bende iptal edin dedim tatmam dediler.
2 sene oldu. İptal olmamışlar. Tüketici hakem heyetine gittim, avukata gittim, müşteri hizmetlerini aradım, aktivasyon yapan yer de kapanmış siz seve seve deyin ben paşa paşa diyeyim o parayı ödedim.
Bırakın 1 saniye konuşmayı, bir sefer bile bir cihaza takmadığım sim kart için bir dünya para ödedim.
Şimdi siz bu memlekette adalet mi var diyorsunuz hukuk mu ? Düzen hep insanları soyma üzerine kurulmuş.
Eğer adam bana ne diyorsa, sen bu işi hukuk ile çözemezsin. Ama dikkat edin, öyle ciddi suç oluşturulacak iş yapmayın ama gerekeni yapın.
Bugün veya dün yazısı vardı Yılmaz Özdil'in "Eşek Herif" diye. Soran olursa da yapmadım deyin.
Varsa hukuk ile de çözecek akıl vereceği yerde adama yardım etsin. - 26-11-2014, 10:50:19Mahkemeler eskisi gibi 2-3 sene sürmüyor. Önce polise gideceksin, belge isteyecek oraya gitmek için. Sen ısrarla şikayetçiyim diyerek diret elimde belge yok durumu uzun uzun anlat. Sonra polisler gitmezse müdahalede bulunmazsa savcılığa suç duyurusunda polisleri de yaz ilgilenmediler diye. Konuştuğun polisin adını soyadını alabilirsen yaka numarasını da yaz suç duyurusunda.
Büyük ihtimalle mahkeme olmayacaktır ve adam sana yeni bir makine alacak. Hakimler çok kurnaz oluyor adamın iki kelimesinden anlar ne olduğunu eskisi gibi değil hiçbirşey.
Gidip adamı mekanında sakın ha tehdit etme çok fena şeyler gelir başına. Haneye tecavüzün ne kadar cezasının olduğunu bilen yok herhalde.
Neyse zaman kaybetme git polise durumu anlat ardından hemen savcılığa.
Son olarak birşey soracağım ne demek tamir için ekranı kırdık nasıl kandın böyle birşeye. İpad olsa bir derece inanırım da macbook ne alaka ekranı kırmak. Sanki konserve kapağı açıyorsun
- 26-11-2014, 10:57:35Ses kaydı hikaye, bu ülke ne ses kayıtları duydu ne savcıların nede hakimlerin gıkı çıkmadı. Siz işin üstüne zamanında düşmemişsiniz, bu saatten sonra tatlı dil ile bu işi sonuçlandıramazsınız.
- 26-11-2014, 11:11:22O değilde benim touchpad çalışmıyor yaklaşık 1 sene önce samsung'un kendi teknik servisi bozdu. servise versem en geç 1 hafta içinde yapıp verecek ama beklememek için 1 senedir vermiyorum. touchpad'i kullanmıyorum zaten. sen 7-8 ay sonra gidiyorsun pc ne oldu diyorsun. kutlarım valla büyük cesaret.