• 12-10-2014, 17:31:04
    #28
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Kirkbir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Ben Hiç havlamayan köpek diye bir şey demedim hocam. az havlayan diyorum.
    Golden , Labrador olanlar ılımlı oluyor ancak yavruyken çok dikkatli olmanız gerekiyor yoksa ilerde alışkanlık edinebiliyorlar havlamayı.
  • 13-10-2014, 11:50:36
    #29
    Enerjisi düşük bir köpek alırsanız sorun çıkartmaz size hangi cins olursa olsun
  • 13-10-2014, 21:18:37
    #30
  • 14-10-2014, 02:32:31
    #31
    Küçük cinsten köpekler almanızı kesinlikle tavsiye etmem. Zaten bahçeniz olduğundan da bahsetmişsiniz onun için yer sıkıntısı olacağını sanmıyorum. Küçük köpekler kompleksli olduklarından kendilerini diğer köpekler ve insanlar küçük görmesin diye sürekli havlayıp duruyorlar. Eğitimle belki farklı bir şekilde büyütülebilir ancak büyük sayılabilecek bir ırkı tercih etmenizde fayda var. Bizde bir tane Alman Çoban Köpeği var. Evin etrafında tipini beğenmediği birisini (insan, hayvan vs) görünce havlamaya başlıyor. Bunun dışında çok çok nadir havlıyor. Ayrıca çok da cana yakın. Tavsiye ederim.
  • 14-10-2014, 02:43:45
    #32
    Geçmişte bende beslemiştim müsakil evimizde.Köpeği 2 aylıkken almıştım.Cinsi sivas kangalıydı.10-15 gün havladı gelenlere geçenlere sonrasında kişilere alıştı.Hiç havlamaz hale geldi.Sadece yabancı gördüklerine havlardı.Postacı geldiği zaman evin girişine atıp kaçardı )

    Arkadaşında önerdiği gibi bahçeli evinizde kangal,alman çoban köpeği cinslerinden köpekler yetiştirmenizi öneririm.Sadık ve koruyucu oluyorlar.
  • 14-10-2014, 02:48:46
    #33
    Üyeliği durduruldu
    chow chow ben sesini pek duymadım diyebilirim
  • 14-10-2014, 13:35:07
    #34
    3 tane rot var bende. Trabzonda apartmanın 12. katında kalıyordum. Köpekler eğitimli olduğu için bir problem yaşamadım ama İstanbul'a gelirken arkadaşıma bıraktım şimdi bahçeli bir evde yaşıyorlar. Yani büyük şehirde nasıl olur o konuda bir bilgim yok fakat köpeğin eğitimliyse eğer herhangi bir problem yaşayacağını sanmıyorum.
  • 14-10-2014, 13:39:31
    #35
    Üyeliği durduruldu
    Aslan gibi sessiz bir köpek istiyorsan Dogo Arjentino gereksiz yere kesinlikle havlamaz tam bir baba köpek önerimdir.İzmir deysen dogo yavrusu satan veya sahiplendiren kişilere ulaşabilirsin.İzmir genelinde pitbull ve dogo oldukça yüksek.