Arkadaşlar dükkan sahibi ile görüştüm. Minimum bir yıl diyor, yani bir yıl sonra da yıkabilirim 2 yıl sonrada ama en az 1 yıl boyunca dükkana el sürmeyeceğini söyledi. Peki dedim daha sonra dükkan yaparsan ilk tercih olarak ben tutmak isterim buna ne diyorsun ? Ona da olur dedi.
Dükkanın kirası 1500 ten açtı, 1400 e düştü mahalledeki diğer esnaflar ile görüştüm 1300 e tutarsın diyorlar.
Evet arkadaşlar çok büyük bir çıkmazdayım, bir yıl boyunca bu dükkan tutulup kırtasiye olarak çalıştırılıp daha sonra binanı yapılmasını bekleyeyim mi ? Yoksa hiç macera aramayayım mı ?
Bu arada dükkan konum itibariyle eşi olmayacak bir yerde. Sağında solunda boşalacak veya daha sonra yıkılıp yapılacak herhangi bir dükkan bulunmuyor. Sağına ve soluna doğru 500 metre bu şekilde.
1.5 Yıllığına kırtasiye açmak ?
18
●8.279
- 31-08-2014, 00:01:51tutar mı tutmaz mı orasını sen bilirsin sonuçta orayı sen gözlemliyorsunuz sen araştıracaksın. ancak şunu söyleyim. diyelim ki tuttu. 1.5 yıl sonra zorunlu olarak dükkanı kapatmak ya da taşımak insana çok koyar.
- 31-08-2014, 02:06:47Çiğköfte, hamburger, sosisli vs satan bir yer olabilir.
Okul varsa önüne birde bardakta mısır gibi ufak tefek eklemeler yaparsanız muhtemelen iyi gelir elde edebilirsiniz. Okul çevrelerinde bu işler tutuyor. Ayrıca 1.5k kira olacak yazları kırtasiyede işte olmaz ama büfe vs olursa sıkıntı yaratmaz. - 31-08-2014, 10:30:35Hocam burası İstanbul' un en büyük mahallelerinden birisi. 100 binin üzerinde nüfusu mevcut. Okulun çevresi sitelerle çevrili olduğu için dükkan pek fazla yok. Bahsettiğim dükkan okul güzergahında olduğu için ekstra bir yürüme mesafesi oluşmuyor. Ama tabi birde şu var işletmecilikte çok önemli. Sizin söylediğiniz gibi bir okul var burada karşısında 4 tane kırtasiye var ama en çok işi okula 200 metre uzaklıktaki arkadaşım yapıyor.Ekpyrosis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 03-09-2014, 01:07:24Arkadaşlar kırtasiye deyip geçmeyin. Evet kırtasiyeler artık eskisi kadar kullanılmıyor, ama günü birlik oldukça yoğun trafik oluşabiliyor. Artık her öğrenci nereden baksanız haftada bir iki defa ödev yaptırmak için kırtasiyenin yolunu tutuyor. 5 Yıldır arkadaşımın dükkanına ara sıra göz kulak olurum haftada bir kaç gün dururum. Zaten mevcut dükkanımda kırtasiyenin üst katında. Sadece kırtasiye olarak bakmamak lazım. Arkadaşım şuan akbil bayiliğinden fatura ödemeye, passo lig kart satışına vs. bir çok konuda hizmet veriyor.

Dükkan sahibi 1,5 yıllığa yanaşmadı en fazla 1 yıllık kontrat yaparım dedi ve bizim işte ne yazık ki olmadan bitti.
