• 13-07-2014, 17:33:24
    #10
    Üyeliği durduruldu
    BySpy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    aynen sole ozetlıyım
    eskiseden çoban diyoduk su an sürü yoneticisi olarak adı degisti

    eskiden sekreterdi simdı adı yonetici asistanı oldu
    Alakası yok hocam. Çok farklı şeyler.

    Yönetici Asistanları üst düzeyse finanstan anlamak zorundadır. Satın alma olacaksa yöneticisine rapor vermek zorundadır. Firmayı, firmanın rakiplerini, şirketin iç ve dış dinamiklerini bilmek zorundadır.

    Üst düzey yönetici asistanlığı gerçekten ama gerçekten çok zor bir iştir. CEO'lar egosu yüksek insanlar olduğu için hiç bir hatayı kabul etmezler.

    Kendileri hata yaptıkları zaman da suçu üstlenecek kişi bellidir.
  • 13-07-2014, 22:23:16
    #11
    En çok aranılan meslekler arasında yönetici asistanlığı ilk sıralarda yer almaktadır. Yaygın kanının aksine yönetici asistanlığı ve sekreterlik birbirlerinden çok farklı iki meslektir. Sekreterin görevi sadece gelen çağrıları yanıtlamak ve ilgili birimlere aktarmak ile sınırlıyken yönetici asistanının görevleri arasında altında çalıştığı yöneticinin tüm günlük planlarını hazırlamak, bu plana sadık kalınarak günlük iş akışının devam etmesini sağlamak, randevuların ve iş görüşmelerinin organizasyonları, seyahat planlarının oluşturulması gibi yöneticinin tüm iş yaşantısından sorumlu olmaktadır.

    Yönetici asistanlığı hem sorumluluğun çok yüksek olduğu bir pozisyondur hem de yüksek miktarda stres yüklenilmesine neden olmaktadır. Ülkemizde ne yazık ki yönetici asistanları hak ettikleri maaşları alamamaktadır. Yönetici asistanlığı kursu Ankara başta olmak üzere pek çok şehrimizde açılmaktadır.

    Yönetici asistanlığı maaşları çalışılan sektöre bağlı olarak değişirken üst düzey firma yöneticilerinin asistanlığını yapan kişiler çok daha yüksek maaş almaktadır. Ancak ilk işe giriş genelde asgari ücret ile ücretlendirilmektedir. Yönetici asistanlığı eğitimi alan, en az bir yabancı dil konuşabilen ve seyahat engeli olmayan kişilere daha yüksek maaş ödenmektedir.