Merhaba dostlar
200-300 dolar civarinda elektronik bir urun siparis vermeyi dusunuyorum bazi sorularim var
1- urunu acip bakma ihtimalleri var mi?
2- vergiyi nereye odeyecegim (ankarada yasiyorum)
3-vergisini oderken bana urun hakkinda soru sorarlar mi?
LG-E975 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Çinden ürün - gümrük - vergi
3
●439
- 21-06-2014, 07:27:40Hala değişmedi ise 150$ a kadar gümrüğe tabi değildir yasak olmamak şartıyla sorunsuz geçer.
150$ üstü ve adet veya kilo bazlı takılırsa kargo çok iyi soruyorlar necisin napcan netcen nerden aldın hangi siteden aldın vsvs.
Takıldı örneğin ürün ve kargo görevlisini bir şekilde kandırdınız, vezneye gidip çıkan tutarı ödüyorsunuz sonrasında ütünü alabiliyorsunuz.,
Yılbaşlarında bu limitler dahada yükselebiliyor. - 21-06-2014, 08:28:08Bence çinden mal getirtmek pekte akıllıca değil. Eğer kendi export şirketin yoksa şimdi bir konteynır mal ile bir koli mal arasında dağlar kadar fark vardır. Şimdi çinden mal çıktığında yaklaşık freeshiping ile bir ayda türkiyeye geliyor 15 günde ptt kargo getiriyor. Ben kulaklık getirtmiştim. Pişman oldum sebebi türk gümrüğünde kargoya bakıyor olmalarıydı. İnsan ambalaja niye zarar verir bu gümrükçüleri anlamış değilim. Satamadım elimde kaldı mal çevreme satabildim anca amblajsız.
Mal satim diyorsan hiç girme amblaj sıkıntısı olur zarar edersin