• 15-05-2014, 12:57:34
    #10
    Her aracın bir debriyaj boşluğu vardır. Onu bulmaya bakın. Mesela benim kullandığımda ayağımı yarıya kadar kaldırdığımda araç hafiften titremeye başlar ve geriye gitmez. Ondan sonra freni bırakırım ve kalkışı yaparım.

    Boşluğu bulduğunuzda hiçbir kalkış probleminiz kalmaz.
  • 15-05-2014, 13:06:49
    #11
    bulunduğunuz ildeki havalimanı çok yoğun değil ise orada sürüş testleri yapın
  • 15-05-2014, 13:13:02
    #12
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Hocam zamanla olur hiç yazıyla felan kasma bence. Ben nice şöförler tanıyorum kırmızıda geçip yeşilde duran yeminle arabayı öndeki arkadaki arabaya çarpa çarpa çıkarıp + bide umursamıyanı
  • 15-05-2014, 13:36:37
    #13
    hocam tek yapmanız gereken şey, Doğan,şahin,murat131 araçları kullanan şöförler ile yanyana sürmeyin aracınızı can güvenliğiniz için bu 1. kuraldır. bu kurala dikkat ederseniz trafikte başkada ciddi sıkıntı yaşamazsınız
  • 15-05-2014, 17:51:13
    #14
    Bence trafikte kimseye güvenme. Sen ne kadar dikkat etsen de dikkatsiz biri gelir çat kayar hayatın. Hepimiz için geçerli. Bu nedenle bence ve nişanlımca en önemli şey trafikte diğer araçların yapacağı hatalara karşı gözü açık olmak. Ben araba kullanmadığımdan çok bilmişlik yapmayım ama nişanlım bana araba kullanmayı öğretirken buna dikkat ediyordu. Yani bir öndekinden öndeki araçta olsun gözün diyordu. Ani bir frene bassa ya da bir aksilik olsa durmaya fırsatın olsun diyordu.

    En önemlisi özgüven. Ben korktuğumdan ve nassa bir kullanan var dediğimden olsa gerek araba kullanmaya alışamadım. Öğrenemedim demiyorum, alışamadım ve bu görevi nişanlıma devrettim.

    Siz özgüvenli olun ve dediğim gibi diğer araçlara güvenmeyin.
  • 15-05-2014, 18:28:16
    #15
    İstanbul trafiğine çık öğrenirsin diyeceğim ama Adana'daymışın hayırlısı olsun, herşeyin başı dikkat.
  • 15-05-2014, 19:04:50
    #16
    Trafiğe kapalı bir alana gidip bol bol arabayı tanımaya çalışın eğer seviyorsanız hemen öğrenirsiniz. + Öğrenme sürecinde kendinizi rahat edeceğiniz kişilerle olun sıkıntı stres yaptırmayın kendinize Baktınız kafanız bozuluyor indirin aşağıya
    + Ehliyetiniz var mı?
  • 16-05-2014, 00:39:17
    #17
    Repax adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    İstanbul trafiğine çık öğrenirsin diyeceğim ama Adana'daymışın hayırlısı olsun, herşeyin başı dikkat.

    İstanbuldayım hocam, fırsat buldukça çıkıyorum. Bugün akşam namazından sonra çıktım trafiğe alibeyköy, silahtar, baraj yolu, nurtepe civarında gezip tekrar eve dönüş yaptım. Üç gün öncesine oranla öz güvenim ve direksiyon hakimiyetim oldukça ilerledi. Dur kalk olayına biraz daha çalışmam gerekiyor. Son olarak da geri geri çıkma ve park etme üzerine çalışacağım.
  • 17-05-2014, 11:48:24
    #18
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Arkadaşlar son derece güzel şeyler söylemişler benim bir şey eklememe gerek yok sanırım

    araban hayırlı olsun abbas kazasız belasız kullanmak nasip olsun

    benim tavsiyem ilk dönemde uzun yollara gitme ve yanında mutlaka birisi olsun

    son fiyat 9800 daha da olmaz

    alırım anahtarını mike