• 25-09-2012, 22:08:28
    #1
    Selam Arkadaşlar Shoutcast Server kurucam sunucuma
    Lin Centos
    Fakat netde Dosyalarını bulamadım. Sunucuya çekicem dosyaları arıyorum wget komutuyla
    google'dan araştırdım. bulamadım.

    Saygılarımla
  • 26-09-2012, 02:14:33
    #2
    wget http://www.shoutcast.com/downloads/sc1-9-5/shoutcast-1-9-5-linux-glibc6.tar.gz
    Dosya indikten sonra aşağıdaki komutla shoutcast ı dizine çıkartıyoruz.

    shoutcast-1-9-5-linux-glibc6.tar.gz
    Dosyanın içerisine giriyoruz.

    shoutcast-1-9-5-linux-glibc6
    Konfigurasyon dosyasını düzenlemek için sunucunuzda mevcut olan editörlerden birini kullanabilirsiniz, örnek;

    pico sc_serv.conf
    nano sc_serv.conf
    vi sc_serv.conf
    Dosyada düzenlenecek 3 adet satır bulunuyor. Bunlar dinleyici sayısı, radyo bağlantı şifresi ve radyonun çalıştırılacağı port şeklinde.

    32 kişilik bir radyo sunucusu kurmak için MaxUser=32 şeklinde ayarlayabiliriz. Burayı dilediğiniz gibi artırıp azaltabilirsiniz.

    Password=şifreniz şeklinde radyonuza bağlanacağınız şifreyi belirleyebilirsiniz.

    PortBase=8000 kısmını ise sunucunuzda çalışmayan bir port belirleyerek değiştirebilirsiniz. 8000 portu standart olarak gelmektedir ve bu porta bağlı herhangi bir program bulunmuyorsa değiştirmeden bırakabilirsiniz. Dosyayı düzenlemeden önce fuser -n tcp PORT şeklinde herhangi bir portun çalışıp çalışmadığını kontrol edebilirsiniz. Eğer sadece here: PORT şeklinde bir çıktı alırsanız bu portun sunucu üzerinde herhangi bir yerde kullanılmadığını gösterir.

    Daha sonra dosyayı ctrl+x, y, enter tuş kombinasyonlarını kullanarak kaydedip kapatıyoruz. Eğer vi editör kullanıyorsanız sırasıyla, ESC, :, qw, enter tuşlarına basarak yaptığınız değişiklikleri kaydedebilirsiniz. (Not: vi editörde açtığınız dosyaya yazı yazabilmeniz için önce klavyeden INSERT tuşuna basınız)

    Kurulum bitti, şimdi sıra programı çalıştırmaya geldi. Dilerseniz 1 radyo klasörü içine birden fazla konfigurasyon(.conf) dosyası ekleyebilirsiniz. Değişikliği yaptığınız dosyayı kaydederken farklı bir isimle kaydederek bu dosyayı aşağıdaki Farklı konfigurasyon dosyası çalıştırma bölümündeki gibi çalıştırabilirsiniz.

    1 SHOUTcast source altında birden fazla radyo açmanız için en sağlıklı izlenmesi gereken yok, sc_serv.conf dosyasını bilgisayarınıza indirin, gerekli değişiklikleri yaptıktan sonra ismini farklı kaydederek ftp yolu ile hesabınıza yükleyin. Daha sonra ssh ile bağlanarak dosyayı aşağıdaki şekilde çalıştırın.

    Standart

    ./sc_serv
    Farklı konfigurasyon dosyasını çalıştırma
    ./sc_serv dosya.conf
  • 26-09-2012, 09:32:42
    #3
    Hocam config ayarlarını biliyorum Hocam Sadece Sunucuya shoutcast'ın Dosyaları lazım verdiğin linkde dosya yok sunucuda 404 Not Found diyor.
  • 26-09-2012, 15:30:53
    #4
    barano adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hocam config ayarlarını biliyorum Hocam Sadece Sunucuya shoutcast'ın Dosyaları lazım verdiğin linkde dosya yok sunucuda 404 Not Found diyor.
    Merhaba,

    Sanırım dosyayı Türkiye lokasyon bir sunucuya indirmeye çalışıyorsunuz.

    Shoutcast.com alan adı mahkeme kararı ile engellenmiş bu yüzden içeriğe erişemediğinizden dolayı ilgili dosyayı indiremiyorsunuz.

    Az önce Google alan adı sunucularını kullanarak indirmeyi denedim ama bir sonuç vermedi,farklı bir alan adı sunucusu deneyin veya vpn kullanın.

    Olmadı,dosyayı yabancı bir sunucuya indirip oradan kendi sunucunuza aktarın.

    Teşekkürler.
  • 26-09-2012, 16:24:21
    #5
    Telekom tarafından kapalı olduğu için indiremiyorsunuz sanırım, DNS adreslerinizi değişirseniz indirebilirsiniz.
  • 26-09-2012, 17:30:34
    #6
    anx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Merhaba,

    Sanırım dosyayı Türkiye lokasyon bir sunucuya indirmeye çalışıyorsunuz.

    Shoutcast.com alan adı mahkeme kararı ile engellenmiş bu yüzden içeriğe erişemediğinizden dolayı ilgili dosyayı indiremiyorsunuz.

    Az önce Google alan adı sunucularını kullanarak indirmeyi denedim ama bir sonuç vermedi,farklı bir alan adı sunucusu deneyin veya vpn kullanın.

    Olmadı,dosyayı yabancı bir sunucuya indirip oradan kendi sunucunuza aktarın.

    Teşekkürler.
    OVH Fransa Sunucuma indirmeye çalışıyorum.ayrıttenden kendi pcmin dnsleri 8.8.8.8-8.8.4.4 'tür.