• 23-11-2022, 16:23:57
    #1
    Merhabalar,

    Sanal bir sunucum var. Herşeyini kendim ayarladığım bir sunucu bu.

    gmail'e mail gönderim yapabiliyorum ancak, hotmail.com uzantılı olanlara kesinlikle gitmiyor.

    nasıl bir yol izlemem gerekiyor. Spam mail gönderimi yapmıyorum.

    sevgiler.
  • 23-11-2022, 16:37:54
    #2
    Merhaba,

    Hotmail’e mail gönderdiğinizde hata maili dönüyor mu? Dönüyor ise maili tam görünecek şekilde ekran resmini ekleyebilir misiniz.
  • 23-11-2022, 16:48:11
    #3
    ViktorHugo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Merhaba,
    Sunucu ip adresi hotmail tarafnıda kara lsitede olabilir.
    Sanal sunucularda default mail yapılandırmalarında bu durumlarla karşılaşılabiliniyor.

    Size alternatif bir çözüm sunmak adına soruyorum,
    İşletim sisteminiz nedir? Hangi kontrol panelini kullanmaktasınız?
    İşletim sistemini nereden bakabilirim?
    Pleskpanel kullanıyorum.
    klasik ayarlar geçerli.

    AhmetCVK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Merhaba,

    Hotmail’e mail gönderdiğinizde hata maili dönüyor mu? Dönüyor ise maili tam görünecek şekilde ekran resmini ekleyebilir misiniz.

    hotmail-com.olc.protection.outlook.com[104.47.18.161] said: 550 5.7.1
    Unfortunately, messages from [185.28.63.34] weren't sent. Please contact
    your Internet service provider since part of their network is on our block
    list (S3140). You can also refer your provider to
    http://mail.live.com/mail/troubleshooting.aspx#errors.
    [AM7EUR06FT053.eop-eur06.prod.protection.outlook.com] (in reply to MAIL
    FROM command)
  • 23-11-2022, 16:51:58
    #4
    NeuStar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    İşletim sistemini nereden bakabilirim?
    Pleskpanel kullanıyorum.
    klasik ayarlar geçerli.




    hotmail-com.olc.protection.outlook.com[104.47.18.161] said: 550 5.7.1
    Unfortunately, messages from [185.28.63.34] weren't sent. Please contact
    your Internet service provider since part of their network is on our block
    list (S3140). You can also refer your provider to
    http://mail.live.com/mail/troubleshooting.aspx#errors.
    [AM7EUR06FT053.eop-eur06.prod.protection.outlook.com] (in reply to MAIL
    FROM command)
    Selamlar hocam, bu durum Sunucunuz veya Kullanmış olduğunuz panel'den dolayı değil, sunucunuzun IP Adresi Outlook/Hotmail tarafında blacklist'e girmiş ve delist için başvuru yapmanız gerekiyor. Bu Adresten delist başvurusu yapabilirsiniz.
  • 23-11-2022, 16:59:46
    #5
    NeuStar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Merhabalar,

    Sanal bir sunucum var. Herşeyini kendim ayarladığım bir sunucu bu.

    gmail'e mail gönderim yapabiliyorum ancak, hotmail.com uzantılı olanlara kesinlikle gitmiyor.

    nasıl bir yol izlemem gerekiyor. Spam mail gönderimi yapmıyorum.

    sevgiler.
    Merhaba NeuStar,

    Ip adresinin blocklistte olup olmadığını dönen rapor ile anlayabilirsiniz, şayet DKIM, SPF, RDNS, Ehlo yapılandırmalarının yapılmış olduğunu varsayıyoruz, ip blocklist durumunda microsoft a delist talebi açmalısınız.

    İyi çalışmalar.
  • 23-11-2022, 17:41:25
    #6
    AhmetCVK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Selamlar hocam, bu durum Sunucunuz veya Kullanmış olduğunuz panel'den dolayı değil, sunucunuzun IP Adresi Outlook/Hotmail tarafında blacklist'e girmiş ve delist için başvuru yapmanız gerekiyor. Bu Adresten delist başvurusu yapabilirsiniz.
    doldurdum formu, dkim, spf ve dmarc kayıtları var.

    sanırım karalisteye almış hotmail. inş düzelir.
  • 23-11-2022, 17:43:56
    #7
    NeuStar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    doldurdum formu, dkim, spf ve dmarc kayıtları var.

    sanırım karalisteye almış hotmail. inş düzelir.
    Selamlar hocam, ilgili hata Blacklist kaynaklı delist olması durumunda düzelecek fakat bir süre spam olarak görünecek bilginize… Hotmail/Outlook servisiyle düzenli olarak mailleşen bir müşteriniz var ise bunun sayesinde güven puanınızı arttırabilirsiniz. Bir sorun olursa bilgi verin, yardımcı olayım.