merhaba arkadaÅŸlar
serverıma dns manager ve ıss kurulumları yaptım. x firmasından aldığım alan adına abcd.com u ns1.abcd.com ve ns2.abcd.com olarak alt domainler oluşturdum iplerine server şifresini verdim.
dns managerda ayar yapmak istemekteyim. amacım her aldığım domainin yönlendirmesinde ns1.abcd.com ile ns2.abcd.com u kullanmak .
bununla ilgili bilgi verirseniz sevinirim
dns ayarları hakkında
3
●427
- 29-08-2017, 19:36:52
- 30-08-2017, 12:38:46Bunu zaten yapabilirsiniz, takıldığınız yer nedir ?envervolkan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 30-08-2017, 17:35:34Çözüm parkta yazan siz misiniz?
Yoksa https://www.zulfumehmet.com/windows-...ve-web-yayini/ bu makaleye bakınız. - 09-09-2017, 12:01:39Öncelikle Sunucu üzerinden DNS kayıtları ayarlarından, hostname yani ana alan adına dair 2 adet A kaydı oluşturmalısınız, A kayıtlarının başına ns1.alanadiniz.com ve ns2.alanadiniz.com şeklinde yazmalısınız, karşı tarafa da sunucu ip adresini yazmalısınız. Sonrasında alt ns kayıtları oluşturulmalı, fakat siz oluşturduğunuzu belirtiyorsunuz, bunun dışında bir işlem yapmanıza gerek yoktur, 1-8 saat içerisinde DNS kayıtları merkezi dns sunucularından yanıt alarak yeni NameServer kayıtlarınızı döndürecektir, böylelikle yeni ekleyeceğiniz alan adlarını da ns1.alanadiniz.com ve ns2.alanadiniz.com şeklinde yönlendirmeniz durumunda aktif olacaktır, bilginize.
İyi çalışmalar dilerim.