• 24-05-2008, 19:14:02
    #1
    Merhabalar...

    Yeni almış oldugumuz bir sunucumuz var
    İtiraf etmek gerekirse profesyonel değiliz.
    Ama biryerlerden başlama gereği ve merağı duyduk...
    En son sistemnet zede olunca da tuzu biberi oldu açıkcası...

    Üstadlardan ve konu hakkında bilgisi olanlardan ricam...

    Bu tip bir sunucuyu nasıl optimum performans ve güvenlik ile kullanırız.

    Bismillah dedikten sonraki aşamalar nelerdir.
    Kurulumu gereken bir eklenti mod v.s varmıdır.

    tavsiyeleriniz nelerdir.

    Şimdiden teşekkür ederim....
  • 28-05-2008, 22:05:41
    #2
    Daha profesyonel arkadaşlar vardır ancak bende bildigim kadar yazayım.
    Bende bi sistemnet zedeyim ve directadmin kullanıyorum direct admin in güvenligini saglamak çok zordur onun için kaliteli bişeyler koymak istiyorsan ortaya öncelikle güvenligi güvenlik firmalarına veya işi bilen kişilere yaptırmanı öneririm diger yandan performans için ekstra bişey yapmana gerek yok bence directadmin de herşey var diye düşünüyorum.

    Saygılar
  • 29-05-2008, 20:16:16
    #3
    Üyeliği durduruldu
    güvenlik sorunu yaşıyorsanız en ideal cpanel dir.
  • 01-06-2008, 01:06:14
    #4
    Teşekkür ederim...
  • 01-06-2008, 01:33:28
    #5
    öncelikle kolay gelsin derim.
    directadmin yerine bence cpanelli bir sunucu tercih etseniz sizin için daha rahat olurdu derim. ayrıca güvenliğin panelle alakası yok bunu da belirteyim. panel sadece kullanımda rahatlık sağlar. sizde yeni başladığınız için başlangıç olarak cpanel, rahat ve basit kullanımıyla sizin için kolaylık sağlayacaktır.
    panelin güvenliğe etkisi şu olur. panelin kendisinde bir açık olmazsa bir de onunla uğraşmak zorunda kalmayız. bu yönden de cpanel öne geçer diğer panellere göre.
    ayrıca panellerdeki seçenek grupları sayesinde güvenlik önlemlerini almamız bizim için kolaylaştırılmıştır.
    güvenlik konusunda yapabilecekleriniz hiç bitmez her yeni gün yeni bir açık çıkıyor. siz açık vermeseniz bile kullanıcılardan biri açık verir yine mağdur olan siz olursunuz. bu nedenle güvenlik işi devamlı takip gerektirir.
    siz alabileceğiniz maximum güvenliği almalısınız. ister bu işi profesyonel bir firmaya yaptırın ister kendiniz yapın. internette bununla ilgili bir çok makale bulabilirsiniz.
    ayrıca sunucunuzun linux olduğunu farzederek konuşmak gerekirse;
    ilk olarak dizin (/tmp, /proc /etc vs.), dosya (config dosya güvenlikleri), çalıştırılabilir program (chmod,wget,chown,gcc vs) güvenlikleri ile başlayabilirsiniz. daha sonra dosya izinleri, dizin izinleri, kullanıcı güvenlikleri, kabuk güvenliği, giriş güvenliği, şifre güvenliği diye devam edersiniz.
    sonraları apache,mysql,php,dns,mail sunucusu, cgi betik güvenlikleri, mod_security, mod_throttle, mod_evasive arkasından snort,apf,bfd gider.
    aklıma gelen şimdilik bu kadar. geldikçe devam ederiz.
  • 19-09-2008, 22:58:15
    #6
    bilgilerin için teşekkür ederim ...
  • 21-09-2008, 17:36:03
    #7
    ÖnceLikLe geçen adama engeL koyamazsınız cpanel, directadmin filan. Ayrıca 2 yıLdır directadmin kuLLanıyorum. AkLına takıLan öğrenmek istediğin birşey varsa sorabilirsin cevaplarım
  • 22-09-2008, 05:49:25
    #8
    Teşekkür ederim.

    Güvenliği sağlamak için ne gibi bileşenelr kurulmalıdır..

    Bu ffmpeg denilen eklentiyi nasıl kurabiliriz.
  • 27-09-2008, 18:13:51
    #9
    0xygen nickli arkadaşın verdiği scriptle kolayca kurabilirsin. GerekLi disabLe_Functions ları ekle safe mod on yap gerisini salla mod_security vs uydurma kendim denedim hiçbir işe yaramadığına kanaat getirdim