Merhaba arkadaşlar,
12GB ram ve 300GB SSD harddiskli windows server 2012 vps sunucum var.
Wordpressten tam anlamıyla randıman alamıyorum. Dosya izinleri vs bir takım sıkıntılar çıkıyor. İkinci bir vps almak istemiyorum. Windows tabanlı vps üzerinde linux kullanabilir miyim ?
Wordpress için linux kullanmak istiyorum ama
3
●328
- 11-01-2017, 19:56:10
- 12-01-2017, 04:18:33Hyper-v, virtualbox veya vmware workstation gibi sanallaştırma programlarını kullanarak sanallaştırmayı deneyebilirsin ama burda sana sağlanan vps sunucu önemli. Çoğu sanallaştırma yazılımı tekrar sanallaştırmaya izin vermez.
Eğer yazılım izin verirse bile sanalın içinde sanal ne kadar performanslı olur tartışılır
anca deneme amaçlı kurabilirsin, bu kurduğun yapıdan randıman bekleme
- 13-01-2017, 20:17:16hocam şuan xampp deniyorum, eposta olayını halledemedim.DoQi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 13-01-2017, 23:25:51Merhaba,
Yanlış bir yolda ilerliyorsun arkadaşım. PHP ve hele ki wordpress kullanacaksan windows 2012 üstünde bundan tabi ki tam anlamı ile randıman alamazsın. Bunu centos veya ubuntu üstünde yapılandırıp tam anlamı ile randıman alabilirsin. Ayrıca zaten sunucun VPS ise "sanal" bir sunucuyu tekrar sanallaştırırsan hiç randıman alamazsın. XAMPP tarzı programlar windows ortamında daha çok geliştiricilerin kullandığı web sunucusudur. Yani hit alan veya randıman alamadığını söylediğin wordpress sistemini XAMPP üstünde yürütemezsin. Dilersen özel mesaj at yardımcı olayım.
anca deneme amaçlı kurabilirsin, bu kurduğun yapıdan randıman bekleme