Arkadaşlar wordpress kurulu bir web sitesi üzerinde denemeler yapıyorum, araştırıp öğrenip uygulamalar yapıyorum. Apache ve nginx arasında sürekli dönüp dönüp duruyorum.
Yaptığım denemelerden biri seri şekilde sayfada F5 yapmak ve aynı anda da LoadAverage değerini izlemek, mesela apache kuruluyken çok seri yaptığımda işlemci %80-90arası değişiyor LoadAverage değeri de giderek artıyor 4,5e kadar çıkardım. Aynı testi nginx + php fpm ve redis ile denediğimde işlemci %60dan yukarı cıkmıyor ve LoadAverage değerini 0,5ten yukarı cıkaramadım.
2. denemem de http flood saldırısı. Apache kurup Modsecurity ayarladığımda
(https://devops.profitbricks.com/tuto...e-on-centos-7/) saldırıyı hemen engelliyor yapan ip banlanıyor ve bir süre siteye giremiyor site yavaşlamadan saldırıyı kapatıyor. Ancak nginx kurulu olanda ise durum vahim cpu 100 loadaverage de çıkabildiğince çıkıyor 20-30-40 derken saldırı durana kadar devam ediyor. haliyle internal server hatası veriyor bir süre sonra sitede.
Şimdi arkadaşlar ne yaptıysam nginx ile bu saldırıyı engelleyemedim, ancak saldırı olmadığı zaman nginx daha hızlı oluyor. Ben de sizden şu konuda yardım istiyorum Nginx reserve proxy ve apache webserver kurulu bir makinede seri seri f5 ile sitenin yavaşlamasını nasıl engellerim?
(Bu arada hiçbir eklenti felan kurulmadı testler yapılırken.)
Makine özellikleri:
6gb ram , 2,4ghz tek çekirdek cloud bir vps
şurdaki ilk paket https://www.ovh.ie/vps/vps-cloud-ram.xml
Sorunumu hallettim arkadaşlar.
Arkadaşlar son kez nginx denedim ve ne F5 basılı tutarak sunucu yoruldu ne de http ddos ile sunucu kapandı.
Sorunu şöyle çözdüm:
Nginx + Php5-Fpm + Redis ayrıca wordpress üzerinden de redis cacheyi aktif ettim şuan site çok iyi durumda. Özellikle http ddos ile kapanması 2 sn sürmüyordu 1dk dır aralıksız yapmama rağmen sadece ufak yavaşlama var. İlerleyen zamanda umarım bunu tamamen çözebilirim. sanırım nginxte de istek limitlendirme işi var ama nasıl yapıldığını bilmiyorum bulunca onu da eklerim buraya
Apache hakkında yardım seri F5 engellemek
5
●597
- 06-11-2016, 18:30:07https://cpnginx.com/ kullanırsanız eğer kendi firewall servisi var. İstediğiniz performansı kolaylıkla sağlar.
- 06-11-2016, 18:50:44hocam hiç cache eklentisi kurmadım bilerek en düzgün altyapı hangisi diye görmek içinMisafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bu arada cpanel kullanmıyorum vestacp kullanıyorum - 06-11-2016, 19:04:57wp fastest cache kurduğunuzda büyük ihtimal çözülecektirGnosis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 06-11-2016, 19:06:51wp-fastest cache ile olmadı da super cache ile oldu şimdi hocam teşekkürler tavsiye içinMisafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle