Merhaba,
Domainim için SSL sertifikası satın almak istiyorum. Domainim isimtescilde bulunuyor. DigitalOcean üzerinde de VPS bulunuyor. Normalde domaini bu vpsye bağladım ve sitem direk açılıyordu.
Şimdi öncelikle ssl oluşturmak için statik ip satın almak gerekiyor sanırım. Bunun için digitaloceandan floating ip satın aldım. bana bir ip verdi.
şimdi bu ip ile ne yapacağım? vestacp kullanıyorum. ip'ye girdiğimde it worked diye başka bir sayfaya gidiyor. bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. sabit ipyi kullandığım domaine nasıl atayacağım?
SSL ve static ip hakkında yardım
3
●934
- 08-01-2016, 09:10:25internette nasıl kurulduğu ile ilgili makale ve videolar var
firat131 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle - 09-01-2016, 20:40:07cevabınız için teşekkür ederim. ancak internetteki videolardan bir şey anlamadım. serverı kopyalayıp yeni bir server açmaktan bahsediyofarklırlar. ama yeni açılan serverın ip si de farklı.EBT adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
sanırım şurda takılıyorum. bu satın aldığımız statik ip, vps'ye mi verilecek yoksa domaine mi? - 09-01-2016, 22:45:15dedicated ip kullanmana gerek yok SNI denen birsey var.
VestaCP destekliyormu bilmiyorum ama ben cPanel de ayni IP e 3 domain atip 3une de SSL verdimmi sikinti cikmiyor.
Tabi egerki VPS de sadece senin siten varsa ozaman da gerekmiyor.
DigitalOcean secondary ip vermiyor diye biliyorum ama degismis olabilir.
Burada iyice anlatilmis kullanim kilavuzu var VestaCP e SSL nasil kuruldugunu.
https://hostvesta.com/blog/tutorial-...th-screenshots