• 21-03-2014, 17:01:41
    #1
    Kurumsal Üye
    Merhaba,

    Geçtiğimiz hafta başında bir sorun oluştu ve hotmaile mail atılamamaya başladı. Problem " block list " problemi ancak mxtoolbox ve diğer bir kaç sitede kontrol ettirdiğimde hiçbirinde problem gözükmüyor.

    Ancak symantec sitesinde kontrol ettirdiğimde kara listede gösteriyor. Ancak asıl problem şu ki hiç kullanmadığımız IP dahi burda kara listede gösterdi.

    sanırım tüm bloğu kara listede gösteriyor. Herneyse hotmaile Sender information form kısmından ulaşarak bilgi istediğimde 3 - 4 gün süren yazışmalar sonucu :

    12.03.2014 17:23 tarihinde, Hotmail Sender Support yazdi:
    >
    > Hello,
    >
    > My name is Elyas and I work with the Outlook.com Sender Support Team.
    >
    > We have forwarded the issue with IP( X.X.X.X/24 ) to Symantec and that we need to wait for them to finish their investigation. An estimated time of 5 business days will be needed to complete their investigation.
    >
    > Sincerely,
    >
    > Elyas
    > Outlook.com Deliverability Support

    9 gün geçmiş olmasına rağmen cevap yok sorduğumdada gelişme olduğunda cevaplayacağız yanıtı alıyorum. Bu konuda daha önce bu problemi yaşamış olan veya çözüm yolunu bilen varmı?
  • 21-03-2014, 17:05:38
    #2
    Mxtoolbox hotmaili taramıyor hotmailinde baktığı tek şey spf kaydı eğer spf kaydınız varsa bekleyin manuel işlemide kaldırdı hotmail ama symantec için manuel bilgilendirme yapıp blacklistten çıkartabilisiniz.
  • 21-03-2014, 17:26:49
    #3
    Kurumsal Üye
    Çıkıyor ertesi gün tekrar karalistede. SPF kayıtları ve diğer herşey normal hotmail zaten IP adresin block listte diyor. IP karalistedeyken SPF ye mi bakar?
  • 21-03-2014, 17:55:49
    #4
    KALEHOSTING adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Çıkıyor ertesi gün tekrar karalistede. SPF kayıtları ve diğer herşey normal hotmail zaten IP adresin block listte diyor. IP karalistedeyken SPF ye mi bakar?
    Sunucu türü nedir acaba ve üzerinde yazılımlar.
  • 21-03-2014, 17:59:24
    #5
    Kurumsal Üye
    standart cpanel var. SPAM gibi bir durum yok.
  • 21-03-2014, 18:01:04
    #6
    ConfigServer Mail Queues kurulumu sunucuda.
  • 21-03-2014, 18:18:47
    #7
    Kurumsal Üye
    evet