• 30-12-2024, 21:06:37
    #19
    Detayları alabilir miyim hocam ürünler ne şekilde hazırlanıyor ne mümkünse örnek görmek isterim
  • 30-12-2024, 22:38:58
    #20
    GeforceBravo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Öncelikle bilgilendirme yapmadım soru sordum. Bahsettiğim şeyi tam olarak okumamışınız sanırım. Yaklaşık 6 yıldır pazaryerlerinde satıcıyım yani 3 ay önce başlamadım, adıma kayıtlı +10 üzerinde markam var. Yani konuya hakimim. Doğrusu konuyu baltamamak adına net bilgiler bilerek vermedim. Zaten sorum size başkasına değil, yazım mühalif olmak değil olan bir durumu belirtip soru sormak.

    Öncelikle Pazaryerlerinde şahıs ve şirket için mağaza sınırı yok bunu unutmayın. Bununla birlikte benim bahsettiğim konu aktif bir mağazayı bir başkasına mağazası olsun veya olmasın devir etme imkanınız yok. Yani Trendyol olsun başka yer olsun izin vermiyor git yeni mağaza başvurusu yap diyor. Bende diyorum "ki" bu istediğiniz bedel aslında mağazanız için.

    Şimdi sizin bahsettiğiniz aktif ürünlere dışarıdan başka mağaza ile marka devir ile girip buybox sırasına girin diyorsun. Evet bu olabilir ama burada mevcut durum şu; buybox girersin ama ürünü ana oluşturan mağaza olmadığın için ürünlere sonradan müdahale edemezsin. Örnek açıklamayı güncellemek istesen güncelleyemezsin gibi...

    Biliyor olmanız gerekir "ki" Marka devri sadece noter huzurunda yapılan devir ile geçerli olmadığı gibi bunu doğrudan Türk patent ve marka kurumundan gerçekleşmesi gerekiyor. Bununla birlikte benim elde ettiğim tecrübe yaklaşık 1 yılı rahat buluyor. Bu devir işlemi sırasında yine Trendyol gibi yerlerde işlem yapamıyorsunuz, devir işleminin tamamen bitmesi gerekiyor. Hızlı yol için Trendyoldan markanızın ilgili mağazaya satış izin vermeniz ile kısa bir çözüm olabilir ama mevcut sermaye için buda alternatif olamaz.

    Birde şöyle bir durum var! Ben markayı devir alsam bile sizin mağazanızdan açılan ilk ürünlerin yani ilanların kontrolü bende olamayacağı gibi daha sonradan ana mağazanızdan bu ürünlere müdahale etmeme garantiniz olacak mı?

    Asıl konuya gelecek olursam, Mağaza kısmı bir kenara onu olmak mümkün değil zaten! Sadece mevcut markanızın deviri ve buybox mevcut ürün yani ilanlar içindaha makul bir fiyat düşünürseniz görüşelim. Tedarikçi baskı makine vs onlar kalabilir.

    Son olarak yanlış anlaşılmak istemem ama konu başlığınız Trendyol Mağazası ve mağaza devri olsa zaten bunları konuşmazdık. Lakin eğer LTD şirket olarak faaliyet gösteriyorsanız o zaman hepsi için şirket devrini konuşalım.
    artık devir yapılıyor değişti o sistem. Ben de yaklaşık 7 yıldır yapıyorum. 3 kere bu şekilde satış yaptım. Tecrübem pazaryeri satıcısı olmak değil sadece.

    Ürünler mağazaya ait olmaz, markaya ait olur. Markayı biz noterle alıp Trendyola gönderip aldık. O yüzden bunda da sorun yok. Bütün ürünler bizim kontrolümüzde yani. Bu hatalı bir bilgi. Mağaza ayrı, marka ayrıdır ve ürünler markaya bağlıdır. Marka eğer sizdeyse ürünlerin bütün hakimiyeti sizdedir.

    marka patenti devri yaparak aldık zaten. Bunu yapmadan markayı zaten alamazsın. Satınca hem noterden işlem yapılıp, hem de marka patentten markaveriliyor.

    bu kadar detaya gerek olmadığını anlatmaya çalıştım boşuna vakit kaybettik gerçektenbunlar sadece kafa karıştıran şeyler. Çünkü bunların hiçbiri bu işlere aykırı şeyler değil. Biz nasıl devretmemiz gerektiğini biliyoruz almak isteyen olursa. Bence bunu yapmayın ama siz bilirsiniz.

    daha fazla cevap atmayacağım uzatmaya gerek yok. İyi akşamlar.

    not: herkese dönmeye çalıştım unuttuğum varsa tekrar yazabilir. Teşekkürler.
  • 31-12-2024, 14:25:46
    #21
    Detaylı PM iletir misiniz hocam
  • 14-01-2025, 00:50:08
    #22
    Merhaba mağaza isminizi öğrenebilir miyim. Özel mesaj olarak da yazdım. Platformda yeniyim kusura bakmayın 🙏
  • 14-01-2025, 02:36:31
    #23
    Mağaza ismi lütfen ciddi alıcıyım.
  • 14-01-2025, 08:51:28
    #24
    Detayli pm alabilir miyim
  • 14-01-2025, 17:09:20
    #25
    Merhaba, halihazırda trendyolda satış için arayış içindeyim, bahsettiğiniz işin tedarikçileri vs hepsini anlatacak mısınız

    mağazanız için anlaşamasak dahi sizden trendyol hakkıdna eğitim almak istersek yardımcı oluyor musunuz
  • 15-01-2025, 20:22:31
    #26
    detayları ve makineleri yazarmısınız hocam. magaza ismi
  • 16-01-2025, 12:45:00
    #27
    selamlar arkadaşlar,

    çok fazla mesaj atan, yazan var. fakat ben garip gurup dönüşler geldiği için sinirlenip fiyatları neredeyse 2 katına çektim en azından yoğunluk düşsün yetişemiyoruz diye
    o sebeple dönüş yapmıyorum kimseye. yoksa satışın niye düştüğünü anlatmakla geçecek ömrüm.

    124,90tl'ye sattığım ürünü 199,90'a
    179,90'a sattığım ürünü 249,90'a

    çektim.

    o sebeple ortalama günlük cirosu 4k seviyelerine düştü mantıken. karlılık çok arttı. ama yoğun olmadığı için rahatladık.
    bu şekilde satmayı düşünmüyorum. satmak istediğim zaman fiyatları normal şekline alıp, 1 ay yeterli ciroyu yapıp o şekilde satarım. çünkü "yok hacım bu kadar ciro var bu para etmez" "yok biz nerden bilicez ki cironun artacağını fiyatı normale çekince" diye mesaj atan pazaryeri mantığını bilmeyen arkadaşlar maalesef çoğunlukta ve benim vaktim yok.

    çoğunuza dönemedim ama teşekkürler ilginize.