Bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışayim
İptables'te kural limiti var mıdır? (120.000 adet ip adresi banlayabilir miyiz?)
iptables ın bir limiti yok sunucu donanımı ile ilgili bir konu bu ben basit bir makinada 2000 kadar rule kullandım bir sorun olmadı.
İptables da ban komutu kullanırken xx.xx.xx.xx/18 gibi ip blogları belirtiyoruz. Acaba bu 18 24 gibi slash (/) 'tan sonra koyduğumuz sayıların tam manası nedir? Örnekle açıklar mısınız?
http://www.subnetmask.info/ bu siteden ip hesaplaması yapabilirsiniz.
diyelimki siz bir ip bloguna izin vermek istiyorsunuz izin vereceğiniz ip blogu da 1.1.1.0 bu durumda 1.1.1.0/24 derseniz 1.1.1.1 - 1.1.1.255 e kadar ip adresine izin vermiş olursunuz 24 bit vs.. hesaplamalarını verdiğim linkte bulabilirsiniz.
İptables ile belirlediğim 500 ip bloğu dışındakileri nasıl engellerim ? (veya iptables ACCEPT fonksiyonu ile 500 ip bloğuna izin verip ip banlama komutu ile 0.0.0.0/18 yapsam o iplerin dışındakiler mi giremez yoksa son fonksiyon mu etkili olur ?)
vericeğiniz ip bloglarına bağlı olarak rule sayınız düşer mesala 1.1.1.0 ip blogu 1.1.2.0 ve 1.1.3.0 gibiyse ip blolgarınız bu yukarıdaki 3 farklı ip blogu için
/sbin/iptables -A kural -d serverip -p tcp --dport 80 -j ACCEPT -s 1.1.1.0/22
şeklinde 3 ip blogunu yani 768 ip adresini tek seferde izin verebilirsin. yada
/sbin/iptables -A kural -d serverip -p tcp --dport 80 -j DROP -s 1.1.1.0/22
bloglayabilirsin senin yapman gereken şey belirli ipleri bloglıcakmısın yoksa sadece belirli iplere izinmi vericeksin?
örneğin
/sbin/iptables -A kural -d serverip -p tcp --dport 80 -j ACCEPT -s 1.1.1.0/22
/sbin/iptables -A kural -d serverip -j DROP
dersen 1.1.1.0/22 ip blogunun haricindeki kimse server a gelemez 1.1.1.0/22 ip blogundan da sadece 80 portuna gelebilirler.
İptables ile DROP yapsam o ip üzerinden artık hiç saldırı vs almaz mıyım ?
iptablesdan drop yapman server a o ip üzerinden erişim yapmasını engeller.fakat unutmaki makinan bu istekleri red edeceği için cpu vs.. gibi kaynaklardan az da olsa tüketicek yani çok büyük bir saldırıda ona göre bir donanım kullanman gerekir ben 2gb ramli 1 cpu lu bir makinada bir sürü saldırı aldım dahada down olduğunu görmedim.
konu ile iligili ücret karışılı profesyönel destek almak istersen yardımcı olabilirim pm atabilirsin.
kolay gelsin