@T13R;
Fikrinizi destekleyen birisi olduğunda sürekli olarak vites arttırıyorsunuz. Ben sizin iyi niyetli olduğunuzu düşünmüyorum.
Ben kendi araştırmamı yaptığımı söyledim. Bunu ölümüne savunmuyorum, yanılıyor da olabildiğimi söyledim.
Herhangi bir döküman bulamadım çünkü. Sizde paylaşmadınız. Siz sadece iddianızı destekleyen birisi konuya teşrif ettiğinde vitesi arttıyorsunuz. Altı boş, içi boş şeyler sunuyorsunuz.
@v4r1able; kendisi belirtmiş, şuradan kaynaklanarak böyle bir açıktan yararlanılmış olabilir diye. Elle tutulur bir done olduğunda, yazdığım şeyi ölümüne savunacak değilim.
Bahsi geçen fonksiyonlar database kütüphenesinde BatchQueryResult tarafından kullanılıyor. Buradan ise database sorgularının önüne geçebiliyorsun. Benim yorumladığım şekil; bu fonksiyonlar database tarafından kullanılıyor, ve database'de sorguların önüne geçilebiliyor idi. Bu yorumladığım şeye göre de imkansız olduğunu söyledim. Yanılıyor olabilirim diye de belirttim.
Her ne olursa olsun, bu açık ile ne yapılabiliyorsa yapılsın. Suçu bana atmak etik değil. Ahlak dışı. Açık framework tarafında var. Ama suçlanan ben oluyorum. Gidip yii yapımcıları ile tartışın. Bana niye musallat oluyorsunuz ? Bunu anlatmaya çalışıyorum.
En basite indirgeyerek söyledim zaten daha ne yapabilirim ki ? Verdiğim boyacı örneğine böyle saçma sapan karşıt bir örnek vermek çok irite edici.
Tekrar söylüyorum. Sizin yaptığınız, hayattan herhangi bir örnek olabilir şuna benziyor. Başka bir örnek vereceğim.
Whmcs modülü yapıyorsun. Whmcs'de açık çıkıyor. Suçlanan whmcs modülcüsü oluyor. Niye ? Çünkü modülü yapan kişi Türk. Muhatap alınabilecek birisi.
Tekrar belirtiyorum ; Ben, açık kaynak kodlu bir yazılıma eklemeler yaptım. Satışını yaptığım ise bu yazılım üzerine yapılan eklemeler.
Bunun haricinde, alınabilecek tüm güvenlik önemleri firmanın kendisine aittir. Bu güvenlik önlemlerini firmalara sağlamak benim boynumun borcu değil. Olmadığı halde bile kendimi savunmak zorunda bırakıyorsunuz. Anlayışsızlık diz boyu.
Eğer memnun olacaksanız her şeyin sorumlusu benim. Daha da dediğim gibi yazacak değilim. Herkes yazıp çizebilir bu konu hakkında. Benim için konu kapanmıştır. Gidip yii yapımcıları ile tartışın geri kalanını.
Selametle.