• 17-06-2015, 00:56:09
    #1
    Arkadaşlar,
    Pkk lı bir grup tarafından opencart sitem hacklendi.
    Sitem:www.icgiyimpaketi.com
    Ftp hesabıma erişim yapıldığını düşünüyorum. Dizinde yabancı dosyalar vardı.Hepsini sildim. /public_html doyasını boşalttım ve 1 hafta önceki temiz backupları yüklememe rağmen sitemin tüm sayfalarında hackerların eklediği resim ve yazılar duruyor. Kaynak dosyalarını incelediğim zaman aşağıdaki resimdeki gibi kodlar ve script var. Kendileri 2.bir head bölümü oluşturmuşlar ve sitede sağ tık yapılamıyor script ile engellemişler. Bunu nasıl temizleyebilirim. Yardımlarınızı bekliyorum.
  • 17-06-2015, 01:00:28
    #2
    Üyeliği durduruldu
    Skype adresim : s.karacan35 dilerseniz ekleyiniz ücretli yardımcı olabilirim.
  • 17-06-2015, 01:02:55
    #3
    Hocam ilk önce siteye geçici bir index.html oluşturun içine site bakımdadır yazın ardından tek tek dosyaları böyle kontrol edin yada veritabanı yedeğiniz varsa opencartı sıfırdan kurun ardından veritabanını içe aktarın. siteye shell vb. atmış olabilirler public_html klasörünü temizleyip sıfırdan kurulum yapmak en güvenlisi
  • 17-06-2015, 01:05:05
    #4
    Üyeliği durduruldu
    veri tabanına tablo eklemişlerdir tablolara bakın
  • 17-06-2015, 01:08:52
    #5
    PKKlılar saldırmış.
  • 18-06-2015, 14:16:22
    #6
    php.ini içinde auto_append_file komutu ile dosya eklenmiş olabilir, veya .htaccess içine aşağıdaki gibi eklemiş olabilirler.

    Alıntı
    php_value auto_append_file append.php
  • 18-06-2015, 14:20:58
    #7
    Üyeliği durduruldu
    Opencarttan kolayca shell atılabiliyor. Bunun için bazı güvenlik önlemlerini almanız gerekiyor onları yaptıktan sonra scriptsel hiçbir işlem yapamazlar anca sunucudan sizin siteye atlayabilirler.
    Dilerseniz ücretli güvenlik desteği verebilirim. Mevcut olan açıkları tespit edip kapatabilirim ve sunucu güvenliğini kontrol edip size bildirebilirim. Script üzerinde ekstradan güvenlik optimizasyonuda yapabilirim.