Merhaba arkadaşlar site güvenliği açısından arama motoru harici girişleri engellemek istiyorum. Sektörümdeki birkaç site yapmış bu olayı. Aşağıdaki örnek ekran fotoğrafı mevcut.
http://prntscr.com/72dkd5
Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.
Arama motoru harici girişleri engellemek
4
●959
- 13-06-2015, 10:36:20Arkadaşın söylediği, ziyaretçiler arama motorlarından sitemi arayıp tıklayıp girsin, direk tarayıcıya adres yazıp giremesinler. yani gelen isteklerin ref kısmında arama motoru varsa site açılsın, değilse resimdeki gibi 444 kodu döndürsün.LocalBilisim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@Likya kaç siten var, makine özelliklerin neler? - 02-08-2015, 19:03:07Hocam bende aynı sorunla mücadele ediyorum. onca arama yaptım ancak bu konu ile ilgili adam akıllı bir döküman bulamadım.
@victories hocamın dediği gibi, sadece arama motoru refi ile girebilsin direk adres yazıldığında ise belirlemiş olduğum bir html sayfası açılsın.
Bunu yapmak nasıl mümkün olabilir .htaccess ile olabilir diye düşünüyorum ancak htaccess ile bu kadar deneyimimi yok. php ile desem her sayfa için ayrı yapmak gerekir sanırım ki ben smarty kullanıyorum bu daha zor olsa gerek. - 04-08-2015, 12:23:46.htaccess ile böyle birşey yapabilirsiniz.
SetEnvIfNoCase User-Agent .*google.* mua_haha SetEnvIfNoCase User-Agent .*yahoo.* mua_haha SetEnvIfNoCase User-Agent .*bot.* mua_haha SetEnvIfNoCase User-Agent .*ask.* mua_haha Order Deny,Allow Deny from All Allow from env=mua_haha