DoIandırmak doIandırmaktır ve bu eylemi yapan kişiye doIandırıcı denir. Eşik, çalıntı kredi kartı veya başka bir yöntemle Google'a borç takmak doIandırıcılıktır. Bu tür eylemleri yapanlar, Türkiye'de yaşayan ve Google Ads ile reklam verenlerin işlerini zorlaştırmaktadır. Benim müşterilerimin %90'ı ABD, Kanada ve Avustralya'dan. Bu durum beni şahsen etkilemiyor lakin böyle giderse Türkiye'de yaşayan ve kanunlara uygun şekilde ticaret yapmaya çalışan kişiler bu durumdan olumsuz şekilde etkilenebilirler.
Bu tür yollarla para kazanan ve para kazanmayı normal görenlere yönelik sözüm yok zira onlar artık çizginin öteki tarafındalar ve para kazanma hırsları gerçekleri görmelerini engelliyor. Ancak yasal olmayan yöntemlerin yayılmasını sağlamak da bir suçtur ve forum yönetiminin bu tür konuların açılmasını engellemesi yasal bir sorumluluktur.
Google Ads Eşik vb. yöntemlerle Google'ı doIandırmak ne zamandan beri yasal?
29
●1.770
- 06-12-2020, 09:24:09Çalıntı kart olayı kabul edilebilir ama promosyon kodu + 50tl harca 50tl yükle gibi method pek anormal gelmiyor.
- 06-12-2020, 09:24:23Üyeliği durdurulduDediklerin doğru fakat Google reklama gelene kadar ohooo forumda çok şey var örneğin eski facebook hesplar faturalandırmalı facebook hesaplar tiktok hesapları ona bakarsan 1 den fazla 115 e 300 tl kodu googlede kullanmak bıle yasak yani çok şey var hocam herşeye yasak gelirse çok kişi aç kalır.
Ki zaten riski olan şeyleri bilen riski alarak yapıyor kımse kımseye zorla yaptırmıyor.
Hak veriyorum dediklerine fakat Herkesin herşeyi toz pembe yapma lüksü yok saygılarımla
- 06-12-2020, 11:06:34Promosyon kodu ile ilgili bir şey yazmadım Hocam. Farklı siteler için kullanıldığı müddetçe sorun yok zaten. Aynı site için aşırı kullanımını da zaten Google bloke edebiliyor. Burada bahsettiğim konu alenen doIandırıcılık olan eylemlerin sanki normalmiş gibi görülmesi.
KarayelHosting adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle - 06-12-2020, 13:43:09İstikrarlı gelir elde etmenin yolu bu değil. DoIandırıcıIığı, her ne sebeple ve her kime karşı olursa olsun meşru göstermek doğru değil. Sonradan ucu size dokununca "Yandım Allah!" demek yok.
Bu arada bu işi yapanlar parası olmayan kişiler değil; kazandığı paraya kanaat etmeyen ve hep daha fazlasını isteyen, bu uğurda hak hukuk tanımayan aç gözlü kimseler.
MeexSoft adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle - 06-12-2020, 13:46:43Hocam söylediklerinde %100 haklısın. Bende tam olarak senin gibi hatta daha ağır düşünüyorum. Ama benim aklımda takılan bir olay var. Google bu kapıları bilerek açık bırakıyor gibi geliyor bana. Müşteriye "Ver paranı öyle reklam çık kardeşim de diyebilir". Sanki insanların o eşiklerden faydalanmasını veya kupon kodlarını hunharca kullanmasını biraz istiyor gibi bir durumda var.the_white adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle